• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Μιρό, σπουδές για τον Μάιο 1968
Τι θα λέγατε για ένα φρεσκάρισμα στα επιχειρήματα;
Πάνος Θεοδωρίδης | 22.06.2014 | 07:06
Συριζαίοι, ρίξτε μιά ματιά στην χώρα πριν μας φλομώσετε με ανύπαρκτα σταυροδρόμια. Αλλιώς, παραδεχτείτε πως είστε άσχετοι και ζητιανέψτε την ψήφο, μην την απαιτείτε.
 
Ούτως η άλλως προς τα εσάς θα έρθουν οι κοψοχέρηδες. Και οι κοψοχέρηδες είναι «μνημονιακοί».
 
Ο Σαμαράς, καθώς πρόβλεψε η μισή Ελλάδα, θα καμώνεται πως δεν υπακούει σε μνημόνια, αλλα σε απαιτήσεις νέων δανείων. Και ο Τσίπρας, ανήμερα της πιο άνευρης και μηχανικής «Ελλαδιστάν» κυβερνητικής παράστασης (ο Κινέζος στο μουσείο και άλλα χαρίεντα με Έλληνες και Κινέζους να περιέχουν ο ένας τον άλλον, θαρρείς και αλλάζουν φιδοπουκάμισα) καλεί τους «μη μνημονιακούς», ανεξάρτητα απο τα πιστεύω τους, να συνταχθούν μαζί του.
 
Δεν θα κάνει διακρίσεις είπε. Σήμερα, οι εκτός Σύριζα αντιμνημονιακοί είναι η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ και ο αντιεξουσιαστικος χώρος, συν οι ανεξάρτητοι βουλευτές ως άτομα, επειδή η πραγματική τους δύναμη είναι ακαθόριστη. Τι σόι ενίσχυση θα σας δώσουν αυτοί; Καλύτερα ποσοστά;
 
Να σας πω λοιπόν τι πελέκημα θα σας κάνουν.
 
Οι κυβερνητικοί, οι ακούνητοι, αυτοί που δεν έχουν πόστα και θέσεις, αλλά τους ακούει ο πέραν της λογικης δεξιάς πρωθυπουργός.
 
Θα πιάσουν  στο στόμα τους, έναν έναν, διάφορους δικούς σας. Άλλον για  σκανδαλάκια, σε άλλον θα πει ο εισαγγελέας «φέρε πίσω τα λεφτά». Άλλον επειδή η συμπεριφορά του δεν αρέσει σε παπάδες. Σας ετοιμάζουν γιά τραπέζι fusion με σερβίτσια απλής χωρικής διαβίωσης: τσουμπλέκια και γάστρες και δεντρολίβανο.
 
Αλλά το γεύμα θα είναι κλασικό, πολύ πιό χωνευτικό από αυτό με το οποίο δήθεν κυνηγήσανε τους Χρυσαυγίτες.
 
Ξέρετε την μέθοδο, ή αν δεν την ξέρετε, να σας τη θυμίσω: πασοκιά. Τραβεστί ο ένας, Χατζιδάκις ο άλλος. Κίναιδος ο ένας, καταχραστής ο άλλος. Κι αυτά ήταν μετρίως πετυχημένα, χάρη στην συνεκτική κόλλα της εξουσίας. Εσείς δεν την έχετε ακόμη.
 
Φέουδα θα αρχίσουν να βγαίνουν σαν τα σπυριά  στις συνελεύσεις σας. Οι αριστεριστές απο τη μια, οι τακτικιστές με τον Πρόεδρα, τα τεχνοφρικιά στην ιδεολογική θέση επί των ερειπίων της ΔΗΜΑΡ από τις άλλες μπάντες. Οι εκλογείς δεν θα πιστεύουν και πολλά απο τις κατηγορίες εναντίον σας, αλλα θα τις αναμασούν κι αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί των κατηγόρων σας.
 
Σκεφτείτε πως ο Ανδρέας έγινε πρωθυπουργός χωρίς ποτέ να σταματήσουν να τον λενε υπήκοο της CIA. Και μόλις πέθανε, οι κατηγορίες, χαλκευμένες ή στοχοποιημένες, ξαναβγήκαν άλκιμες.
 
Το ζήτημα, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι να τερματίσετε πρώτοι και ώσπου να ξαποστάσετε λιγάκι να σας πουν ότι ακυρώθηκε η κούρσα σας. Δεν έχει άλλη ευκαιρία η Αριστερά. Η μεθεπόμενη ευκαιρία ανήκει στην Χρυσή Αυγή ή σε κάτι σαν αυτήν, η σε ένα τίποτε σαν αυτήν. Και αυτό το τίποτε δεν μας αδειάζει την γωνιά με τίποτε.
Δείτε επίσης:
e1d4693753dfa480240da4b97a5b9037.jpg
369d49fb2d0594ba5c7d42979baf65e4.jpg