• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Ποιος θα είναι ο pater loviturae...
Πάνος Θεοδωρίδης | 05.07.2017 | 00:37
Με την παραμικρή πολιτική ενέργεια, το νερό το φυλακισμένο μέσα στο νεοελληνικό μπαλόνι, αργοσαλεύει. Και τα «μεγάλα» κόμματα παθαίνουν ναυτία.
 
Εμφανίστηκε, όση και οία, πιθανότητα να υπάρξει εκλογή αρχηγού στο Κέντρο και βάλθηκαν να πιάσουν στασίδι οι πάντες. Με κύριο ερώτημα ένα και μοναδικό σε ποιόν από τους Κορσικανούς θα κάτσει η μπίλια.
 
Θα είναι αριστερή, ή μήπως δεξιά;
 
Η χολή που χύθηκε αυτές τις μέρες, μου θυμίζει τα χρονάκια της σύμπηξης της Ένωσης Κέντρου υπό τον Παπατζή και τον Κλικλή.
 
Μόνον που τότε, πράγμα παράξενο, κανένας δεν μιλούσε για την προτέρα ιστορία αυτών των αδαμάντων.
 
Ίσως επειδή εκείνη η πολύπαθη ένωση, είχε την συμπάθεια των Αμερικάνων και το παλατι είχε πάθει μια ποντικονίαση με τον Καραμανλή. Ίσως επειδή η συνύπαρξη με τον Σοφοκλή και κάτι κουκουτσάκια-στελέχη, δεν θα άφηνε να ξεσαλώσουν οι Ανδρεϊκοί και άλλες πρωτοβουλίες.
 
Σε κάθε περίπτωση, Ένωση συνέβη, αφού η πρεσβεία, ξέρετε ποια, είχε πάρει τα μηνύματα της εποχής Κέννεντι. Δεν θα άφηναν τους Ντιέμ και τους λάτιν δικτάτορες να τους χαλάσουν τη μανέστρα. Και η Κεντρώα εκδοχή, δικιά τους θα ήταν. Θυμηθείτε τους πρώτους μήνες του Κάστρο στην εξουσία. Όλα μέλι-γάλα.
 
Ένα-ένα:
 
Ο Σύριζα ξέρει πως θα απομείνει ο μισός. Οι μόνοι πιστοί του θα είναι οι πασόκοι τύπου Κουρουπλή, κι αυτό όσο δεν θα εκλεγεί στο Κέντρο αρχηγός από την ξεπουπουλιασμένη «οικογένεια» του Ιδρυτή.Αλλά καθώς τέτοιο ενδεχόμενο είναι απίθανο, δίνει σημασία τους «εξόριστους της εύφορης κοιλάδας» στους αριστεριστές του υπέρυθρου τόξου (Ζωές und Λαφαζανιές) ενώ διατείνεται πως τον περιμένει λαμπρή σοσιαλδημοκρατική καρριέρα.
 
Έτσι, απο τη μιά το πρόγραμμα για το διάστημα έλκει ποσαδιστές, το προσευχητάρι στην ΕΡΤ ουδέποτε θα το γεμίσει κηδειόχαρτα ο Ρουβίκωνας, ενώ τα προγράμματα της Φωτίου και οι διορισμοί συμβασιούχων, μαζί με τους καταληψίες και τους κεχαγιάδες των περιοχών που αυτονομήθηκαν, υπολογίζεται να μαζέψουν χαρτούρα πιτσιρικάδων.΄Ασε τι θα γίνει με το φαρμακευτικό χασίσι.
 
Παράλληλα, προσκομίζουν συνεχώς πιστοποιητικά καλής διαγωγής που ζητά το Μαγειρείο της Ευρώπης, προκαλώντας στους αδαείς το ρητορικό ερώτημα «βρε μπας και έστρωσαν;»
 
Όταν ο Μητσοτάκης ρίχνει μια φιλική σπόντα προς τους Χρυσαυγίτες, που τα πουλάκια μου ενασκούν συνήθη βία και όχι τες ακρότητες των εαμοβουλγαροσταλινοκομιτατζήδων, δεν τον πιστεύουν και πολλοί.
 
Αν τα έλεγε ο Άδωνις, θα μάζευε χαρτούρα. Η φτιάξη του Κυριάκου, είναι φτιάξη Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Γεωργίου Ράλλη και άλλων μεταβατικών που ο χώρος αείποτε τους θεωρούσε χαλβάδες. Προλαβαίνουν να τον αλλάξουν, Αν υπάρχουν ηγετίσκοι στο Κέντρο που προσβλέπουν σε συνεργασία μαζί του, το ρούφηγμα με το καλαμάκι των οπαδών της Χρυσής Αυγής, θα δώσει μεγαλύτερα οφέλη στην παράταξη.
 
Το Κέντρο, αν δεν καεί το παστίτσιο που ετοιμάζει, του φτάνει και του περισσεύει ένα διψήφιο ποσοστό.
 
Κοινός παρονομαστής: και τα τρία μορφώματα είναι τελείως, μα τελείως παγιδευμένα σε τρελά οράματα.
 
Δανεικα ονειρεύονται. Καμια πρακτική λύση δεν διανοούνται.
 
Δεν καταλαβαίνουν πως η χώρα πρέπει να ξεμονταριστεί, για να υπάρξει μια πιθανότητα γλυτωμού. Οι αναμετρήσεις μεταξύ τους, είναι της πλάκας.Γαμπρος δεν υπάρχει. Ολοι διατείνονται πως αυτοί είναι η Νύφη.
 
Κι αντί να μας προσφέρουν έναν πάτερ φαμίλια, σα να βλέπω να ξεμυτίζει κάποιος pater loviturae….