• • •
• • •
Vera J. Frantzh | 06.07.2017
Panos Dodis | 05.07.2017
Georgia Drakaki | 05.07.2017
Nicolas Androulakis | 05.07.2017
Ενώστε τις κουκκίδες...
Πάνος Θεοδωρίδης | 01.07.2017 | 23:34
Πρώτα, σας τα φέρνω μαλακά...
 
Το Δημόσιο ,παρά τα ζόρια, μαζεύει όλο το χαρτί, τα έξοδά του μεγαλώνουν, αναπτύσσει ένα παράλληλο κράτος, κρατώντας το παλαιότερο στο μούσκιο.
 
Οι δανειστές, οι προστάτες και τα πρακτορεία, τους καλαρέσει ένα σύστημα πάνω στα ερείπια της μικρής ιδιοκτησίας που θα χαρτζηλικώνεται από τους χαμηλόμισθους τουρίστες ενώ θα πωλείται λίγο κρασί λίγη θάλασσα και τ΄αγόρια της για μια εβδομάδα διακοπών ακόμη και Φλεβάρη μήνα, ώστε να φτάσουμε στο προσδοκώμενο ύψος των σαράντα και πενήντα εκατομμυρίων επισκεπτών σε δέκα χρόνια.
 
Θεωρητικά, το λογιστικό ισοζύγιο θα ισορροπήσει, αλλά αν ρωτάς λεπτομέρειες, «δεν θα υπάρχουν στοιχεία».
 
Και τώρα, το Kέντρο, ετοιμάζεται να διαφημιστεί ως Τρίτη λύση.
 
Χαιρετίσματα, πως έχουν αργήσει τουλάχιστον επτά χρόνια. Αυτούς εννοώ που θα προταθούν ως ηγέτες του.
 
Διότι όλοι έχουν εκτεθεί στην ανόητη περίοδο του 2010.
 
Αν υπήρχε κάποιος που τα βρόντηξε στα τελευταία χρόνια του Καραμανλή Β ή στους πρώτους μήνες του Παπανδρέου Γ, που να μη είναι σήμερα γερασμένος, αυτουνού θα χτυπούσαν οι λαοί την πόρτα παρακαλώντας να γίνει ο Κιγκινάτος τους.
 
Αλλά ήταν πολλοί οι δανειστές, οι προστάτες και τα πρακτορεία τους, και οι πάντες ενέδωσαν .Κανένα όνομα «σωτήρα» δεν έχω ακούσει που να στέκεται αλώβητο και υποσχόμενο.
 
Αυτοί που ήταν στο ΠΑΣΟΚ, ως ψηφοφόροι, μόνον έναν Ηγέτη αναγνωρίζουν, κι αυτόν είκοσι χρόνια αποθαμένον.
 
Και μη ξεχνάτε τους πιστούς του Λευτεράκη Βενιζέλου, που παρέπαιαν μετά τον Μεταξά,κι ώς τον Συναγερμό και στην ΕΡΕ, σε κάθε στέλεχος της φτέρης που την έσειαν λαγοί.
 
Πως γίνεται, και στη μαγική εικόνα του πολιτικού φάσματος, να διακρίνω καθαρά έναν Κώστα Καραμανλή που αν ενώσεις τελίτσες, παραμένει ακατάδεχτος και καιροσκόπος;
 
Πόση βοήθεια παραπάνω να πάρει ο Σύριζα από τις «μεγάλες δυνάμεις», όταν σαλεύει ο γηρασμένος Σημίτης και δυο μέρες πριν μια παρουσία του σε ένα συνέδριο, κουτσομπολεύουν για το «Σηφοράει» περιλάλητες «ανεξάρτητες πηγές»;
 
Όπως παλαιότερα βρίζαμε τα «απάνθρωπα κουτιά», τις πρώτες πολυκατοικίες σε στενοσόκακα, που εντούτοις, όταν ήρθε η σειρά μας, «καλυτερέψαμε» σχεδιάζοντας κουφώματα πλάτους 1,40 αντί 1,20, ενώ η επόμενη γενιά τις έβρισκε «ενδιαφέρον πείραμα κοινωνικής όσμωσης και παραγωγό μιας λογοτεχνίας εσωτερικού μονολόγου», έτσι και ο συριζικός τρόπος διακυβέρνησης, παρόλο που τον θεωρούμε καλλικαντζαρισμό και χαμέρπεια, θα εμποτίσει τις ασκήσεις πολιτικού μέλλοντος και θα καταπίνεται, με άφθονη σαντιγύ στο μέλλον, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια.
 
Μη λέμε κουταμάρες.
 
Όποιος δεν εγγυηθεί την πιστή τήρηση των συμφωνιών, θα τον διασύρουν. Όποιον διασύρουν, θα ξεσκιστεί να αποδείξει πως τον αδικούν. Και θα του ζητήσουν να εγγυηθεί την πιστή τήρηση των συμφωνιών.
 
Εσεις μπορεί να ερευνάτε περίτεχνες εξελίξεις, αλλά εγώ μένω στο χαρτί, πέτρα, ψαλλίδι.
 
Πάμε τώρα στα δύσκολα...
 
Κατακαημένοι είμαστε, γι αυτό ,ας το πάρουν το παληάμπελο.
 
Δεν έχουμε καμία συνοχή. Ένας μήνας κλιμακούμενες διακοπές ρεύματος, εξανεμίζουν τουιτερί και φατσαμπουκί, ενώ θα προσπαθούμε να βρούμε ζωντανές επαφές και θα οχυρώνουμε την απάθειά μας, πισω από κανένα "γέμισε ρουφιάνους η αγορά".
 
Έχουμε μετατραπεί σε αδρανή μάζα σταλεγάκηδων και σόφομορς (πσάξτε το) που μπορεί να την επεξεργαστεί κάποιος που ξέρει να αλέθει αρώματα και φτηνά μίγματα για να μας πουλάει ως λουκάνικα Φραγκφούρτης.
 
Ασφαλώς θα υπάρξουν εκλογές . Ωσπου να φτιαχτεί η διάδοχη κατάσταση με μόνη εξαγγελία πως θα μειώσει φόρους και θα κόψει το κατιτίς από τις δημόσιες δαπάνες. Όταν μπορεί κι όπως του κάτσει.
 
Ίσως το πήρε μυρωδιά το ΚΚΕ, και μας καλεί σε συσπείρωση, χωρις μήτε ένας αγκιτάτορας να φτιάχνει καμιά τριάδα της προκοπής.
 
Εδώ ,ζαρώνουνε και τα χρυσαύγουλα, που κατάλαβαν πως τα πράματα σοβάρεψαν και δεν φτάνει η εμπειρία από τους Τριεψιλίτες, τα Τάγματα, τον Ιδέα, την ΕΟΚΑ Β και άλλες ανθοδετικές. 
 
Κρυψάνες, υπάρχουν; αφοσιωμένα σόγια να μας κρύψουν; Σκατά. Δεν υπάρχουν.
 
Διότι τα οργάνωσαν έτσι,ώστε οι τελευταίοι που θα τηνςε πατήσουν, είναι τα συσπειρωμένα τσακαλάκια του Δημοσίου. Τότε που θα λάβουν αντί μισθού καλοτυπωμένες ομολογίες, πληρωτέες αμα τη εμφανίσει.Του Χάρου.
 
Και θα τριγυρνάνε, όπως εμάς, αναζητώντας ένα στήριγμα, πλην πόσο θα κρατήσουν τα βραστά κορδόνια, όπως αυτά που μαγείρευε ο Σαρλώ στον "Χρυσοθήρα";