Οι πλέκτριες
09-02-2018

Απλώς πιθανολογώ, διότι προφήτης θα γίνω μετά θάνατον:

Την υπόθεση Novartis, την παρακολουθώ χρόνια, και ώσπου να «σκάσει» το ενδιαφέρον του FBI, την θεωρούσα τυπικό δείγμα προώθησης προϊόντων, ίσως πιο δυναμικό από τις τεχνικές άλλων μεγάλων εταιρειών, κι όχι αναγκαστικά φαρμακευτικών .Οι αγορές είναι άτιμο πράγμα, και πανάρχαιο. Αλλά μη προς κακοφανισμόν μας, περικαλώ. Διότι εκτός από άτιμον, είναι και καθετοποιημένον ζήτημα. Πλημμυρίζει εύκολα τα υπόγεια οποιουδήποτε Οίκου και σπανίως, αλλ’ όχι και πρωτοφανώς, ξεχειλάει από τα ρετιρέ.

Από το κατηγορητήριο, που διέρρευσε «αμελλητί» στα ματάκια των αναγνωστών της Βουλής και μαθαίνουμε διάφορα, θεωρώ πως υπάρχει παγόβουνο και πως βρισκόμαστε πάνω στην εύπλοιά του, ως Τιτανικός. Προσώρας, άνοιξε μια βρύση κλεισμένη καιρό και βγαίνει σκουριά και μυρωδιές πριν γίνει πόσιμο. Και θα μπορούσε κάποιος να διακρίνει πρόθεση, έξωθεν κινούμενη, που δεν έχει μεγάλη σχέση με την άλλη πρόθεση, της διαχείρισης από τους εντοπίως ευνοημένους και εξηγούμαι.

Είναι η Τρίτη Φορά σε έναν αιώνα, που μια ολόκληρη παράταση «εκκαθαρίζεται» επειδή φαίνεται πολύ μπερδεμένη στους «προστάτες» μας. Σύμφωνοι, η στρατηγική των κανονιοφόρων είναι παμπάλαια και δόκιμη, αλλά εδώ έχουμε απόπειρα να υποστηριχτεί μια «συμμαχική» οπτική. Μήτε σοβιέτ είναι στη μέση, μήτε πολιτικές κρίσεις. Πρώτη φορά, φάνηκε στον λεγόμενο Διχασμό, όταν οι Σύμμαχοι κατάφεραν να χτυπήσουν βαρέως ένα καθεστώς που θεωρούσαν γερμανόφιλο. Μεταξύ 1915 και έως αργά, περί το 1923. Δεύτερη φορά παρατηρήθηκε όταν η μια παράταξη του Εμφυλίου, θεωρήθηκε πως θα ήταν περισσότερο νικήτρια με κεντρογενείς ηγήτορες (Σοφούλη-Πλαστήρα) και έτσι η παραδοσιακή συντηρητική παράταξη, βρέθηκε σε δεινή θέση. Από τον Παπανδρέου στον Παπάγο.Τώρα, τρίτωσε.

Οι Αμερικάνοι βοηθούν τους Ευρωπαίους να πάρουν πίσω τα λεφτά τους και να υποστηρίξουν κυβερνήσεις που θεωρούν πιο αποτελεσματικές ιδίως επειδή προέρχονται από τον «απέναντι χώρο». Εγώ δεν πιστεύω πως το πρώτο σοκ θα παραμείνει αστήρικτο και ευάλωτο στην οργή και στην αγανάκτηση των κατηγορουμένων. Μήτε πιστεύω πως όλα τα ονόματα που ακούστηκαν θα παραμείνουν κατηγορούμενα επί πολύ. Πήραν απλώς ένα μήνυμα, μια πρώτη κρυάδα, πως οι υπερατλαντικοί θα ενεργήσουν καταλυτικά. Δεν υπάρχει δικαστήριο να πειστεί από τα ρινίσματα κατηγοριών που έχουν επιπέσει στους πάντες δεξιά του κεντρώου χώρου.

Σύμφωνα με αυτά, τα στοιχεία που ενοχοποιούν, δεν τα είδαμε μήτε κατά διάνοιαν. Και θα είναι απτά. Για Βαλκανικό ΝΑΤΟ ετοιμάζονται οι ανθρώποι. Για ενσωμάτωση των Βαλκανίων σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση παντός καιρού, αντιρωσική, συμπαγή και πειθαρχούσα, με πλήθος ουρίτσες που ήδη αναφαίνονται στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη. Από το 1990 ψήνεται αυτή η μάκινα. Σε πεντεδέκα χρόνια ή τέρμινα, η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί και προβλέπω αρκετές πολιτικές οικογένειες να στιγματιστούν, όπως πλήθος άλλες, πριν εκατό και πριν εξήντα χρόνια.

Για την ώρα, δεν εμφανίζονται μάρτυρες που καταγγέλουν, αλλά εκτιμητές που πιθανολογούν. Είναι μια καλή μέθοδος, να παρακολουθήσει το πόπολο, σκηνές θυμού, αγανάκτησης και εκρήξεων. Θα έρθουν και τα στοιχεία. Δεν υπάρχει περίπτωση. Χωρίς αποδείξεις, κανένας  δικαστής δεν μπαίνει στον τορβά.

Έως τότε, πολύς κόσμος θα περιμένει την  πολιτική γκιλοτίνα. Με την πιο παραδοσιακή πράξη που δόξασε κάθε εκκαθάριση. Θα παρακολουθούμε πλέκοντας. Ξανάγινε και είχε μεγάλη επιτυχία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
*