Περί θεωριών συνωμοσίας

Θα μας βάλουν σε όλους το τσιπάκι, για να μας παρακολουθεί μια ελιτ 250 ανθρώπων που είναι οι κακοί, οι οποίοι θα πεθάνουν απο γηρατειά και θα έχουν αφιερώσει όλη την ζωή τους στο να μας παρακολουθούν γιατί είμαστε τόσο πολλοί που δεν θα έχουν χρόνο για κάτι άλλο. Πλέον όποτε γίνονται τσεκ ιν, θα μπορούν να δουν αν όντως είμαστε εκεί που λέμε. Το μόνο που με ανησυχεί με την νέα τάξη πραγμάτων είναι να μην αλλάξει η υφή της κοινωνίας και ο καθένας κοιτάζει τον κωλαρίκο του ενώ τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να να μας βάλουν να πιστεύουμε ότι αγοράζοντας πράγματα θα προσεγγίσουμε την ευτυχία. Έναν τέτοιο κόσμο δεν θα τον άντεχα. Θα μου πεις μια τέτοια κατάσταση φαντάζει τόσο μακρινή, αλλά μήπως είναι ήδη εδώ και μας χτυπά την πόρτα?

Πέρα από το ειρωνικό χιουμοράκι πάντως ….
Είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που ο κόσμος δεν κοιμίζεται με ποδόσφαιρο αφού διακόπηκε και έχει άπειρο χρόνο να σκεφτεί έστω και μαλακίες, αφού δεν τον απομυζεί κανένα οκτάωρο.
Είναι πρώτη φορά στην ζωή μου που ο κόσμος δεν κυνηγά αποχαυνωμένος το καρότο της επιτυχίας.
Είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που βλέπω μαζικά ανθρώπους να ρωτάνε “τι γίνεται όλα καλά φίλε;” παρά να μοστράρουν το διογκωμένο εγώ τους.
Είναι η πρώτη φορά που βλέπω κόσμο αποφασισμένο να θέλει να συμμετάσχει στην υφή της επόμενης μέρας παρά να κλαψομουνιάζει με ηττοπάθεια.
Αυτά που ανησυχεί ο μέσος συνωμοσιολόγος να μην χάσει, έχουν χαθεί ήδη από την αρχή της βιομηχανικής επανάστασης. Δεν έχει μείνει να χάσουμε πολλά ακόμη.
Μόνο επιτέλους να κερδίσουμε.