Ο Γιώργος Νταλάρας διαβάζει

Αυτές τις μέρες του εγκλεισμού και περισυλλογής, κάποιοι καλοί άνθρωποι προσπάθησαν να τις ποικίλουν και να μας ανακουφίσουν με ζωντανές ή ηχογραφημένες αφηγήσεις ή παραστάσεις, θεωρώντας ότι μας ενδιαφέρει να τις παρακολουθήσουμε. Ένας από αυτούς τους καλούς ανθρώπους ήταν και ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος τη Δευτέρα του Πάσχα διάβασε “αποσπάσματα από έργα του Γιώργου Σεφέρη” σε εξωτερικό χώρο για λογαριασμό του ΔηΠεΘε Σερρών (η ανάγνωση εντάσσεται σε σειρά πολλών άλλων αναγνώσεων της πλατφόρμας [ όχι αυτής της Πρωτοψάλτη] με τον τίτλο Food for Thought).

Το βίντεο ανέβηκε προχρονολογημένο την Κυριακή του Πάσχα στο κανάλι YouTube του ΔηΠεΘε, όχι στο κανάλι YouTube του Νταλάρα, και στο facebook και των δύο, την Τετάρτη του Πάσχα. Ήταν το ίδιο βίντεο με τον ίδιο τίτλο (“Ο Γιώργος Νταλάρας διαβάζει”) και τα ίδια hashtags. Στο facebook είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλο το βίντεο χωρίς το βιαστικό fade to black στο τέλος που είχε το YouTube, και να απολαύσουμε τον Νταλάρα να κοιτάει το φακό έμπλεος ποίησης έχοντας ολοκληρώσει την ανάγνωσή του.

Ο Γιώργος Νταλάρας διαβάζει

Ο Γιώργος Νταλάρας διαβάζει αποσπάσματα από έργα του Γιώργου Σεφέρη για το ΔηΠεΘε Σερρών#dipetheserron #GiorgosSeferis #ΔηΠεΘεΣερρών #ΓιώργοςΣεφέρης #GiorgosSeferispoems #cyprus #nobellaureate #nobelprizewinner

Gepostet von Γιώργος Νταλάρας am Mittwoch, 22. April 2020

Αναζήτησα άλλες αναγνώσεις στο κανάλι YouTube του Νταλάρα, και βρήκα άλλη μία ανάγνωση, φρεσκοκαμωμένη επίσης (ανέβηκε κι αυτό την Τετάρτη του Πάσχα), ανένταχτη και ανεξάρτητη, με Βάρναλη αυτή τη φορά.

Η ανάγνωση ήταν εσωτερικού χώρου με γυαλιά πρεσβυωπίας, είχε και κατατοπιστική εισαγωγή, ενώ το βίντεο είχε πάλι το απαραίτητο διάστημα περισυλλογής μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης (bonus βαθύς αναστεναγμός).

Δεν ξέρω ποιος είναι ο σκηνοθέτης, αλλά θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει και τη Μιμή Ντενίση και τη Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στις αξέχαστες παραστάσεις τους. Όλοι έχουμε τους δασκάλους μας, κι αυτό βγαίνει στη σκηνή.