Αφιερωμένο εξαιρετικά!

 

Ο Νάσος Καρακώστας είναι ένας φιλότιμος κάγκουρας (με την καλή έννοια) που βγήκε στα τάλεντ σόου και, χάρις στην «Καριόλα» του, απολαμβάνει τα 15′ διασημότητας που του αναλογούν, διότι το μέλλον που προανήγγειλε ο Ουόρχολ ήρθε, και πρέπει σγά-σιγά να βρίσκουμε άλλες προβλέψεις για το επερχόμενο μέλλον. Τα έχει αυτά το μέλλον, διαρκώς έρχεται και παρέρχεται και πρέπει να το αναπληρώνουμε.

 

Η Σάσα Μπάστα είναι άλλη περίπτωση: είναι το μέλλον που ήλθε κι έγινε παρόν, μετά από πολυετείς προσπάθειες να διακριθεί σε κάτι κοινωνικώς αποδεκτόν. Έχει βρει τη φόρμουλα και τα περισσότερα τραγούδια της είναι πανομοιότυπα, αναπαράγοντας συνθήματα που υιοθετούνται από το κοινό της (ο Μαλάκας, η Βέρα, η Συνέχεια κλπ.) διαμορφώνοντας μια αφήγηση του σύγχρονου γίγνεσθαι που θα απασχολήσει τους τελειοφοίτους του/της Παντείου μετά από καμιά τριαντανταριά χρόνια ― αν υπάρχει ακόμα η σχολή.

 

Οι γνώστες θα παρατηρήσουν ότι τη σχετική αρχή στη συνθηματική ημιβωμολοχία την έκανε μάλλον ο Γιώργος Τσαλίκης με τη μετα-μαντινάδα «Απαγορευμένο», που είχε τη ρίμα πλάκα/μαλάκα, μετράει ήδη σχεδόν 13 εκατομμύρια views κι έχει δώσει άλλα δύο σίκουελ, το «Απαγορευμένο 2» και «Απαγορευμένο 3».

Υπάρχουν και άλλοι, κυρίως άντρες ράπερ, που κάνουν τους παραπάνω να μοιάζουν Ντοστογιέφσκι. Αλλά αυτό είναι θέμα για άλλη φορά…