Io sono sportivo…
14-01-2020

Aπό πότε «κατέληξε» στο όνομα του προέδρου της Δημοκρατίας  ο πρωθυπουργός; Από ποτέ! Κάθε τόσο, ενοχλεί τις ακοές μας στο στύλ «να, εδώ το έχω, θα σας ξαφνιάζω ευχάριστα, ίσως προτείνω γυναίκα, αλλά μπορεί και υποθηκοφύλακα».

Δουλειά του Μητσοτάκη είναι να αδρανοποιήσει τον αντίλογο και να σχηματίσει έναν κωδικό αποφυγής μεγάλων αστοχιών. Με το πρώτο, παρόντος του απογοητευμένου Τσίπρα, δεν έπρεπε καν να ασχοληθεί. Αν θέλετε τη γνώμη μου, που δεν τη θέλετε, θα έπρεπε να τον υποστηρίξει ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μαχόμενος ως λέων» κατά μία πρακτική που αποδόθηκε κάποτε στον Τσώρτσιλ. Πού θα ξαναβρεί τέτοιο τεφαρίκι ως αντίπαλο; Κανονικά, θα έπρεπε, πάνω στην πάσα «Παβλόπουλο τέλουμε» να αντιγυρίσει «Παυλόπουλο; Εεέφτασεϊ» και να αποκτήσει πρόεδρο Δημοκρατίας με ποσοστά Παπούλια. Αλλά δεν κατέει. Είναι εμμονικός. Και σπόρτσμαν. Και είδατε πως βαστάει το φελτζάνι πίνοντας καφέ.

Τζάμπα πήγαν οι φακέλοι με ευθύνες υπουργών. Χρυσοχοΐδη δεν βλέπω να παραιτεί, παρ΄όλο που έχει φύγει από το χρονοδιάγραμμα. Η αστυνομία άλλα της τάξανε, άλλα πράττει, ενίοτε γίνεται και ανασούμπαλο ρεζίλι. Έχει απέναντί της και ένα πολυδοκιμασμένο και έμπειρο «πνεύμα πύθωνος» από στρώσεις νεολαίας που ενεργοποιούνται με δάσκαλους και προπονητές και φωτοστέφανα ηρωισμού, νεολαίες που οι πρώτοι διδάξαντες σήμερα, είναι εβδομηντάρηδες και βάλε. Λέγεται και «ηθικό πλεονέκτημα» καθώς η ληστοκρατία ποτέ δεν ήταν αντιπαθής μήτε στο δάσος του Σέργουντ, μήτε στην ιπποσύνη των ορέων στο Δήλεσι. Άσε πως οι τρίβοντες το πέππερι ιδεολόγοι έχουνε γαμήσει με την ψυχή τους θαυμαστές και θαυμάστριες. Τζάμπα βγήκαν τα καρταλάκια και έταζαν αλλαγές νόμων και άλλη σκληρυντικά του πέους. Πλημμελήμματα όσο υπάρχει ηλιοβασίλεμα ― τακτικισμός δικαστικός και εισαγγελικές αμηχανίες. Οι φυλακές λειτουργούν ρολόι, οι απειλές τζούφιες, η αίσθηση του μη βίαιου φρονηματισμού ανύπαρκτη σαν μπλέ κραβάτα σε μπλέ κοστούμι.

Η κοινωνία αλλάζει, καρντάσια. Αν υπήρχε κυβέρνηση κιούπκιολη σήμερα, θα είχαμε κάθε μήνα εκλογές. Μη βαφτίζετε αγιασμό το μπλάντι Μαίρη. Ο αγράμματος Συριζαίος προκαλεί μειδίαμα, η αγράμματη δεξιάντζα εξεκιουτίβα οδηγεί στην απόγνωση. Διότι μας κυβερνά όχι μια Δεξιά, αλλά το Τρισυπόστατον: Σαμαράς, Μητσοτάκης, Καραμάνλαρος και ΠΑΣΟΚ ίσον Λοβέρδος άρα πάμε γι’ άλλα. Για να γίνει 15% το 8% της Γεννηματά, μάλλον πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο να γίνει κι άλλο κανάλι στον Βόσπορο.

Φιλικά, και για να μη βρεθώ τζάμπα θαμμένος από νεκροφάνεια, λόγω απορρύθμισης της Γραικωσύνης ως Ιδεώδους, ώσπου να έρθει το πλήρωμα του Χρόνου και να υπάρξει αντιπολίτευση στην Ελλάδα, πρέπει να φρενάρουμε τον διπλωματικό μας ενθουσιασμό, να ξεχάσουμε τον Τράμπη, να κλείσουμε κανα συμβόλαιο με τους Αχαιμενίδες και να μάθουμε να παίζουμε darts στην pub του Δυτικού κόσμου, όπου για την ώρα κάνει παιχνίδι ο Βλαδίμηρος, και δεν εννοώ τον Μαγιακόφσκην.

Ετικέτες: πολιτική