Come and keep your comrade warm
05-04-2021

Είν΄όλα ψεύτικα κι ας φαίνονται αλήθεια.

Υποθέτω πως επειδή ο ιδιωτικός τομέας της Νοσηλείας δεν νοσεί αλλά γνωρίζει πιένες με την πανδημία, καμία μητσοτακογενής κυβέρνηση δεν σκοπεύει να «χαραμίσει» σε κρούσματα covid-19 την ιδιωτική πρωτοβουλία και σε αυτόν τον τομέα. Οι κινήσεις αυτών των ανθρώπων (πάει πολύ να τους πεις «κυβερνήτες») περιορίζονται στο «αμόλα καλούμπα» αν σφίγγουν τα πράματα.

Το γενικό σχέδιο δράσης που βλέπουμε να ξετυλίγεται, έχει μια ουρίτσα καταγωγής από κάποιο αόρατο προεκλογικό πρόγραμμα. Οι υπουργοί τρέχουν στις διαταραγμένες επαρχίες και ενίοτε τάζουν μια έκτακτη χρηματοδότηση στους εμπόρους που έχουν φτάσει στο «αμήν». Ο σχεδιασμός — φαντασμάρες (και άρες μάρες κουκουνάρες) περί δημιουργίας προσωρινών χώρων νοσηλείας στα υπόγεια του Παλαί και του Βελλίδειου (ούτε κουβέντα να επιταχθούν ΟΛΑ τα περίπτερα της ΔΕΘ) παρέμεινε προσχηματικός και φασματικός.

Όλες οι ιδέες, καλές και επίφοβες, πάντως αδούλευτες, βρέθηκαν στο τραπέζι. Η κυβέρνηση ανέχτηκε μια σωρεία εισηγήσεων γερόντων και υπεργήρων σε άδειους δημόσιους χώρους για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Η νεολαία εκπροσωπείται επαρκώς από τυπάδες που οργανώνουν πάρτι και καταγγέλουν που δεν αφαιρέθηκε ο Κουφοντίνας από τη λιστα των κρατουμένων και ζητούν κάτι εξεγερτικά να μη μπαίνει αστυνομία στο φέουδό τους και άλλα. Ξεχνώντας πως οι φοιτητές που γέννησαν τους σημερινούς μπλαζέδες δεν κώλωσαν που τους πίεζε το σπουδαστικό της Ασφάλειας και τράβηξαν τα πάνδεινα σε ένα βραχυκυκλωμένο περιβάλλον από φοιτητές–παγκολίνους, και άλλα δεν λέω.

Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν θα πέσει όπως συνήθως έπεφτε λόγω Αποστασίας ή του Πατέρα με τις πολλές καραβάνες στην Κατοχή. Κανέναν δεν ακούω να αρνιέται τεκμηριωμένα πως δεν είναι στην εξουσία κάποια Δεξιά Κυβέρνηση, αλλά ένα κυβερνητικό ζελέ από απολίτικους κολλητούς του Αρχηγού. Και θα ήταν παρηγοριά εάν ο Σύριζα εκπροσωπούσε κάποια δόση κεντροαριστεράς και όχι ένα Αρματολίκι παλαιού δεκαπενταμελούς.

Η παρούσα κυβέρνηση στην εξωτερική της πολιτική αποφάσισε να επιστρέψει στα χρόνια του Πιουριφόι και δηλώνει έτοιμη να συμπαρασταθεί στον Μπάιντεν, έναν τύπο  γεννημένον με τον εμβρυουλκό της Θεωρίας των Δύο κόσμων. Μη περιμένετε λοιπόν πολλά ευρηματικά για να ηρεμήσει το εσωτερικό μέτωπο. Μας απειλεί η αυταρχικότητα, ο Μπαλσοναρισμός και πάρτε το χαμπάρι. Αυτοί που κατέχουν δημόσια πόστα, δουλεύουν με εντολές άνωθεν, που κι αυτές είναι σιβυλλικές:

Oh, show me ’round your snow-peaked mountains way down south/ Take me to your daddy’s farm/ Let me hear your balalaikas ringing out/ Come and keep your comrade warm

Ετικέτες: πολιτική