Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα..
05-11-2020

Πατάω το πρώτο πλήκτρο με τον Μπάιντεν να απέχει 17 εκλέκτορες από την προεδρία. Για μένα, η σαστισμάρα του Τραμπ απένταντι στην επιστολική ψήφο ήταν ακριβής και σωστή: η επιστολική ψήφος, πολλά εκατομμύρια, σήκωσε την άγκυρα Μπάιντεν από την στασιμότητα, άρα η πρεμούρα και τα μασάλια του Τραμπ, ήταν στοχευμένα εκεί που θα τον πονούσε. Όντως τα αποτελέσματα της πρώτης διαλογής, έδειξαν ψευδέστατα έναν Τραμπ που δήθεν τον ψήφισαν μαύροι, Λατίνοι και άλλοι εκτός κάδρου, ενώ η επιστολική ψήφος επιβεβαίωσε πως αυτά τα ψήφισαν οι Δημοκρατικοί.

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά το παγκόσμιο κοινό ΔΕΝ είδε τον «Νονό 2», μήτε ακολούθησε τον Κάνι Ουέστ. Ήδη, η έκρηξη Τραμπ όπου απειλούσε με δίκες και παύσεις καταμετρήσεων, μπορεί να καθυστερήσει, αλλά δεν θα αλλάξει την γενική εικονα και το εσωτερικό δράμα της δικής μας χώρας. Όντως οι ομογενείς μας στόλισαν με κέρατα ταράνδου ή άλκης τον αγαπημένο τους Ντόναλντ, κι ας μουρμούριζαν κάτι Έλληνες πως υπάρχει περίπτωση να πιεστεί ο Τραμπ από τους ελληνοαμερικανούς.

Επιμένω ότι προσώρας, ο Πομπέο υπήρξε ο καλύτερος υπουργός εξωτερικών για την Ελλάδα, ασφαλώς σε συνεννόηση με τον Τραμπ, του στύλ «παίξε Μάικ το μπουζούκι, πλην άσε τον Ταγίπ να παίζει κεμανέ».

Η Ελλάδα δεν θα έχει από τον Μπάιντεν παρά λογάκια και μόνον αυτά. Η ελληνοτουρκική ορχήστρα θα πάρει και θα δώσει και στο τέλος η Χάγη θα προσφέρει το ποθητό μπισκοτολούκουμο.

Το εκλογικό σύστημα ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει βέβαια. Αν το είχε η Ελλάδα, θα αποκτούσε έναν εμφύλιο ανά τετραγωνικο χιλιόμετρο.