Ως οργισμένος υπήκοος
23-12-2020

Δεν νοιώθω πολίτης, αλλά οργισμένος υπήκοος. Το εμβόλιο, σε όποια περίπτωση, θα πάρει επίμοχθους μήνες. Και έχω σκάσει οκτώ μήνες περίκλειστος ― και φυλακή να ήμουν θα δικαιούμουνα προαυλισμό. Ελάχιστοι καφέδες chez Paul, στα Σεπόλια της πόλης, ήτοι στο καφέ «Πωλ» της γειτονιάς δεν συγκεντρώνουν δύο ώρες σπαστής εξόδου. Με τις ρυθμίσεις που ακούω και βλέπω να αυτοσχεδιάζουν ή να μη μας λένε ότι τους επιβάλονται, λόγω επαγγελματικής αγνωσίας, μπορώ να βεβαιώσω πως άκουσα πέντε τουλάχιστον παραλλαγές της σάγκας «πότε θα΄χουμε βατσίνα κι από πότε θα εμβολιαζόμαστε». Ακούγοντας χτες λογάκια για τους ηρωικούς ογδονταπεντάρηδες του Μαρτίου, κατάλαβα πως η σειρά μου έρχεται τη Σαρακοστή και βλέπουμε, ενώ η διαδικασία θα τελειώσει Διακαινήσιμο εβδομάδα ― εννοώ να είμαι τρυπημένος και ασφαλής.

Και δεν διαμαρτύρομαι μήπως και κερδίσω καμία άγευστη προτεραιότητα. «Ισονομία» λέγεται το φιλέτο που προσδοκώ. Σέβομαι εκτιμήσεις ποιος προηγείται, αλλά σίγουρα ΔΕΝ είναι οι «ηγέτες» των κομμάτων (μη προσβληθούν και χάσει η Βενετιά βελόνι) μήτε ο πρωθυπουργός μετά συζύγου (ακόμη και στο hoax δυσπιστώ, κυρίως λόγω της παντελόνας με τις ρομβοειδείς στάμπες που εφόρει η Εκείνη, ότε ο Πομπέο ήρθε στο σπιτικό τους). Εντάξει, δεν είναι ο Ιουστινιανός και η Θεοδώρα, αλλά γιατί δεν έκοψαν τα ούμπαλα του συκοφάντη, τη στιγμή που βλέπω ελληνίδα γιατρέσσα στο Μπέρμιγχαμ, υπεύθυνη εμβολιασμών, να τηνε ρωτάει ακόμη και ο Ευαγγελάτος «εσείς εμβολιαστήκατε;» κι εκείνη να απαντά «σε δέκα μέρες». Η γιατρέσσα χειριζόμενη μη μου άπτου ευαίσθητη σύριγγα, διακινδυνεύει καθημερινή επαφή με κρούσματα, χωρίς να προηγείται η δική της εξασφάλιση, κι εμείς να σώσουμε το παιδί με τις πολλές προσλήψεις!

Οι Αμερικανοί, πιο πρακτικοί και ωμοί, ξεκίνησαν και τρυπάνε. Ένας στρατιωτικός συντονιστής τους έκανε κάτι στραβές και ομολογεί την αβανία του αμέσως. Η Ευρώπη ασκεί την πολιτική «τα ζώα μου αργά». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν για τις 29 του μηνός και χάρη στη Γερμανία κερδίσαμε μια εβδομάδα. Επειδή τα ευρωπαϊκά καταστατικά είναι καμωμένα από κλινικά νυσταλέους χρονοτρίφτες, επαγγελματίες στο ροκάνισμα των ωρών και μπορώ να το διαβεβαιώσω, όσες φορές μπήκα στις διευθύνσεις τους και άπαξ στις επιτροπές τους. Τις αποφάσεις τις έχουν πάρει ήδη οι ισχυροί της Κομισιόν και τα υπόλοιπα είναι στάχτη στα μάτια και δικαιολογίες αποζημιώσεων. Όλα τα υπόλοιπα.

Η αιωρούμενη απειλή πως επίκειται ξάφρισμα των εμβολίων από κακοί αθρώποι, γίνεται για να υπάρξουν έξτρα αμειβόμενοι πραιτωριανοί. Είναι προφανές, από τα τελευταία στοιχεία για την Ελλάδα, πότε οι δόσεις των εμβολίων και έτσι, πως κάτι κάνουμε δυσάρεστο και μας έχουν «ρίξει» όταν θα  έρχονται τριακοσαριές, άρα θα εμβολιάζονται ανά 150 χιλιάδες ή κάπου εκεί. Κι ένα καμαράκι είδα, σαν αίθουσα εμβολιασμού, χρήσιμο για να κολλήσεις ιό, όχι να εμβολιαστείς.

Λίγο να μετρήσετε πόσα εμβόλια περιμένουμε από την Pfizer έως τέλος Μαρτίου, θα καταλάβετε πως είναι να εμβολιαστεί το 10% του πληθυσμού. Σε 120 μέρες! Άρα, ακόμη και για το 60% του γενικού πληθυσμού, θα απαιτηθούν δύο χρόνια! Άρα, σε τι χρειάζονται 1018 κέντρα εμβολιασμού, όταν δεν υπάρχει «πρώτη ύλη» βατσινάς;

Φυσικά δεν είναι προς απορίαν που μεγάλο μέρος των κατοίκων του πλανήτη ρετάρει και ασκεί θεσμική ανασφάλεια. Οι διαθέσεις των συνωστισμένων μοιάζουν φυλακισμένες μέσα σε υάλινο κλωβό παραγωγής ποπ κορν. Αλλά ταυτόχρονα μια εμετική συμπεριφορά των «πολιτισμένων» σε άκρα αντίθεση με τους ταλαιπωρημένους της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού. Η επιφανειακή ομοιότητα προσώπων, δράσεων και λόγων δεν πρέπει να μας ξενίζει αφού και ο Ανδρέας Συγγρός παρουσιάζει σε φωτογραφία προφανή ομοιότητα με το φυζίκ του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Κατάλαβα πως από την πρώτη δόση έως το πέρας της διαδικασίας, χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας ώσπου να κερδηθεί η ανοσία, όση και οία. Όλα τα άλλα που εκτίθενται και περιγράφονται, είναι προπαγανδιστικά, όχι υπέρ η κατά της πανδημίας, αλλά για την Εικόνα των Κυβερνητών που φαίνεται καθοδηγείται από Αρχαγγέλους της Διαφήμισης. Διότι για χάρη μας, Πρόεδρος Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός μιλάνε με μάσκες μη ακουόμενοι, αντί να τηλεφωνηθούν. Διότι τα δύο νέα στελέχη για τα εμβόλια, μία συνταξιούχος και ένας γενικός γραμματέας «πρωτοβάθμιας υγείας» (sic) σημαίνει πως διορίστηκαν όλα τα στελέχια και ξύνουμε τα τοιχώματα. Και πού ακούστηκε πως ο εμβολιασμός θεωρείται «πρωτοβάθμια» διαδικασία;Οταν μπολιάζω δέντρο, δεν είναι το ίδιο με το να σκάψω πέριξ, να επιλέξω μάτια, να κλαδέψω, να βάψω με ασβέστη τον κορμό;

Άσε το άλλο: να περνάνε από τεστ μια μεγάλη περιοχή της Δυτικής Αττικής και να βγαίνουν ΤΕΣΣΕΡΑ θετικά δείγματα. Τι γίνεται, καρντάσια; 98% αρνητικά δείγματα και ταυτόχρονα εγκλεισμοί και αποκλεισμοί, επειδή υπάρχει «βαρύ ιικό φορτίο;»

‘Οσο για το θνησιγενές σύστημα Γεωργιάδη μόνο γυαλιά δεν μας φόρεσε για να εμπεδώσουμε πως αγόρασε ως Κλίκα Γουαίη κοστούμι από τον Βάρδα. Θυμήθηκα σκηνή όπου στο λιμάνι της Κέρκυρας αποχαιρετούσαμε επισκέπτες και ήμουν οραματικός, πάνε δώδεκα χρόνια και μονολογούσα ποιο όνομα θα ταίριαζε σε μελλοντικό εγγόνι (όταν τα παιδιά μας μόνο γάμους δεν σκέφτονταν). Κι όταν λεω στη Βαρώνη «μου αρέσει το Βάρδας», απαντά «και το Αναγωστόπουλος καλό είναι».

Δε βλέπω λύση σε αυτά, δε βλέπω διάδοχη κατάσταση παρεκτός μία: να ενωτισθεί ο λαός τους στίχους του Γιατρά με εκτελεστή τον Μακρόπουλο: Η απουσία σου βροχή περνάει στα κόκαλα μου/ και της ψυχής σου η αποχή τραντάζει την καρδιά μου/ Είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης/ μέσα σε μια φάση τραγική.

Αν δεν το καταλάβατε, να ψηφίσουμε Αρμοστή ή Κυβερνήτη ή Επίτροπο, αρκετά Γάτο ώστε να βολεύει το ευρωπαϊκό τουρλουμπούκι και έναν εκλεγμένο Γενικό Γραμματέα από την ΣΥΓΓ (Συνέλευση Υπαρχόντων Γενικών Γραμματέων) που θα αναλάβουν τα υπόλοιπα εσωτερικά, και τα επίλοιπα, επαρκούν με Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Δεν χρειάζεται να τους περιφρουρούμε. Ούτως ή άλλως μπορούν και αυτοί να σκοτώνουν κάθε δημιουργική ιδέα, αλλά τουλάχιστον δεν θα περιμένουν εγκρίσεις από άνωθεν ματαιόσπουδους.

Μια άλλη ιδέα, μπορεί καλύτερη, είναι να διορίζονται Εθνικοί Συντονιστές οι πρωτεύσαντες στα Ριάλιτι των τηλεοπτικών προγραμμάτων.