Το σβαρόφσκι δεν είναι νόμισμα, γατάκια!
23-05-2021

Eίναι τελείως παράλογο το βασανιστήριο που μας επιφυλάσσουν οι «αρμόδιοι» για την εκδήλωση ονόματι Eurovision. Δεκάδες χρόνια στο μαντρί, άλλα τόσα στα παινέματα. Πέρασαν κάθε τύπου τραγουδιάρηδες, και μάλιστα προκαλούν και το απεχθέστερο των συναισθημάτων, τη νοσταλγία. Η οποία θέλει τσαγανό και τουλάχιστον μία αξιακή επαλήθευση για να ανθίσει. Η Ελλάδα δέκατη, η Κύπρος δέκατη έκτη, ας όψονται οι σβαροφσκισμοί και οι αντιρρησίες εναντίον του Σαταναήλ στην μεγαλόνησο. Η Αλβανίς ήτο και Έλληνς, στην χώρα των φαιδρών Αζέρων, ομάδα γραικών μισθοφόρων συνέπραξε στην αποτυχία τους, χώρες σαν την Βρεττανία και την Γερμανία, δεν λένε να καταλάβουν πως είναι καμωμένες να πολεμάνε μεταξύ τους και όχι να μηδενίζονται εν αγαστή συμπνοία.

Δεν είναι φεστιβάλ τραγουδιού, αλλά μία βαθέως ενοχική βόλτα στην λιβιδώ διαφόρων που νομίζουν πως προβάλουν συνθήματα της μόδας. Οι Τάταροι και οι Σκανδιναβοί εκρήγνυνται με μια χειροβομβίδα στο στόμα, κάτι τέκνα της καημενωσύνης μελίρρυτα συγκινούν τις ειδικές επιτροπές και τις γιαγιάδες, δε λέω άλλα.

Απλώς, ακολουθώντας το ρεύμα των καιρών, νομίζω πως ήρθε η ώρα να πιστοποιηθεί η εκδήλωσις αυτή. Να υπάρξει ακαδημαϊκή κάλυψη, να θεσπιστούν πανεπιστημιακές έδρες εβροβυζιών, να συνεδριάζουν οι ειδικοί και να υπάρξουν εν τάχει «ασφαλή μουσεία», ως διδάσκει η κατευχαριστημένη Ελλάς. Χωρίς πιστοποίηση και αλληλοσεβασμόν, θα την κάτσουμε επ΄άπειρον την βάρκα που δεν έχει μήτε καρίνα, μήτε πάτο. Και εάν οι φιλευρωπαίοι τείνουν δια του φεστιβάλ αυτού να υπογραμμίσουν τα παγκόσμια προβλήματα, εν μέσω τρελιάρηδων νοσταλγών του Ερτογρούλ και προελάσεων της ελαφράς ταξιαρχίας σε δυσπρόφερτες κεντροευρωπαϊκές χώρες, το τέλος της δήθεν Ευρώπης, χαιρετίσματα πως απέκτησε ημερομηνία λήξης. Οι Λιθουανικοί, Ισλανδικοί και «αλληλοντουζπουάν» αβροί καταναγκασμοί μεταξύ Ελληναράδων και Σκανδιναβών της έκπτωτης Βαλχάλας, θα πήξει το αίμα των ώστε επιτέλους, να δικαιωθεί το πανάρχαιο  αίτημα της γηραιάς Ηπείρου: η επαχθής ζωή με διαλείμματα σαχλαμπίχλας.

Ετικέτες: eurovison