Το Πιρλοτ
11-09-2020

Κανένα μπλέξιμο δεν είναι κοινωνικό, ήτοι μιας κοινότητας που αντιστρατεύεται άλλην. Ωστόσο είναι πάντοτε οικονομικό παρεκτός καμιά λίμπιντο εξεγερμένη, που κι αυτή για οικονομικούς λόγους «χαλάει».

Στην Μόρια, το επιχείρημα «κάψτε την την καριόλα να πάτε αλλού» έχει χρόνια που ακούγεται, κυρίως από οργανωμένες ΜΚΟ που έχουν στέκια και σε άλλες χώρες. Χωρίς να φτάνουν στο να εμποδίζουν το φουόκο, αντίθετοι είναι οι όμιλοι των εμπόρων, των γιαξεμπόρι, των προμηθευτών και άλλων μεσεμπόρων που βρίσκονται στο Ελλάντα άφθονοι όπου φυτρώνει φυλακή, δήθεν πανεπιστημιακή σχολή, ιδιοκτήτες κουτιών που λέγονται «για φοιτητές» και ανήκοντες σε άλλα συναφή επαγγέλματα.

Ποιος ντόπιος είναι τόσο άκαρδος ώστε να στερήσει 10.000 χονδρικώς τριακοσάρια από ΑΤΜ, ήτοι τρια εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως από το βόρειοανατολικό τμήμα της Σαπφώας νήσου που την σκέπει ο Μανταμάδος ο αρχάγγελος που διαθέτει ως αφιέρωμα στην αυλή του ένα στρατιωτικό τζέτ; Είναι πολύ περισσότερα τα λεφτά, αλλά δεν λογαριάζω το πλαίσιο.

Βέβαια, εδώ δεν καταγγείλαμε το υποβρύχιο που βούλιαξε την Έλλη, τους Τούρκους θα καταγγείλουμε που τρέχουμε αλλόφρονες για Χάγη;

O πόθος των προσφύγων στη Μόρια, παραμένει να πάνε στη μάνα Γερμανία ή εκει κοντά. Αλλά δεν θα πάνε, παρεκτός και τρομάξουμε τον Χαρούντ αλ Ρασίδ και τον Σαλαδίν, όπως παρουσιάζεται ο Ερτοάν στον ελληνικό χώρο.

Αλλά υπάρχει και άλλος τρόπος, φτηνότερος και πιο αποτελεσματικός: η απόλυση, υπό ατιμωτικές συνθήκες δύο Φυλών. Της Φυλής των Χούτου, ή Συριζοδελφίνων, που κακώς τους μετέτρεψαν σε σκιώδη κυβέρνηση, και της Φυλής των Ετεοκρητών, ή ψευτοσμαραγδήδων όπου τακτοποιούνται ιδιοφυίες σαν τον Θεοχάρη, τον Μηταράκη και άλλους, ιδίως αυτοδιοικητικούς ακροδεξιούς που τυραννάνε το νησί, ολάνθιστοι, τραμποειδείς και κουτοπόνηροι, ψόφιοι για ψηφαλάκια.

Ένα ελάττωμα έχει το Σύνταγμά μας. Δεν επιτρέπει ντεκαβάρισμα. Αντί δηλαδή να καίμε το σάλιο μας μια με τον σπαστικό άρχοντα και μια με το χαβαλέ σερίφη, να μηδενίζαμε όλες τις κάβες στην πόκα και να κάναμε κυβέρνηση όποιον κέρδιζε τον πρώτο κούκκο α βολοντέ με μπλόφα. Δεν θα ήταν εγγύηση ηγεσίας, αλλά μια κωλοφαρδία θα τη διέθετε.

Ετικέτες: Μόριαπολιτική