Το κρεμμύδι
01-03-2019

Η υπόθεση με το Γεωργιάδη έχει ενδιαφέρον, όπως κρεμμύδι με πολλά στρώματα. Μας δίνει την ευκολία να κλαίμε με οργή. Εξάλλου στον πυρήνα της ιστορίας βρίσκεται το trafficking.

Πολλά όμως τα στρώματα του κρεμμυδιού, πριν το κέντρο:

ο Γεωργιάδης έκανε σεξ με άτομα του ίδιου φύλου (νόμιμο στην Ελλάδα),

ο Γεωργιάδης έκανε σεξ με άτομα άνω των 15 ετών (νόμιμο στην Ελλάδα εφόσον είναι συναινετικό),

ο Γεωργιάδης έκανε σεξ με αμοιβή με άτομα 15 έως 18 ετών (μη συναινετικό εφόσον το άτομο δεν είναι ενήλικο για να διαχειριστεί με ωριμότητα το κίνητρο της αμοιβής – με βάση αυτό καταδικάστηκε για ασέλγεια),

ο Γεωργιάδης είναι δεξιός (νόμιμο στην Ελλάδα).

Κατάπτυστος στα σίγουρα ο Γεωργιάδης. Έκανε χρήση ασυλίας σε μια χώρα που μαστίζεται από εμπορία προσώπων.

Αν αφαιρέσουμε τα άνω στρώματα του κρεμμυδιού και μείνουμε στον πυρήνα, το trafficking, διερωτώμαι πόσοι από αυτούς που κλαίνε με θυμό θα εξακολουθούσαν το ίδιο γοερά με την αναφορά σε μια ενήλικη γυναίκα, από την ανατολική Ευρώπη, θύμα του trafficking.

Είναι τόσο ασυνήθιστο στη χώρα μας; Ελάτε στη γειτονιά μου.

Αυτό που θυμάμαι είναι τόσους και τόσους να χαμογελάνε, να βρίσκουν χιούμορ στο «Προσεχώς Βουλγάρες».

Εκτός αν στα χρόνια που πέρασαν ξύπνησαν συνειδήσεις. Τι να πω, στην προκειμένη περίπτωση τα δάκρυα είναι γνήσια και όχι κροκοδείλια. Και σίγουρα όχι αποτέλεσμα καμουφλαρισμένων φοβιών, όπως τα στρώματα ενός κρεμμυδιού.