Τουαρέγκ ή ανταλλακτικός
25-01-2021

Οι πρόγονοι των Τουαρέγκ, των ομορφότερων ανθρώπων του κόσμου, εμπορεύονταν με τους Καρχηδονίους από το 500πΧ, πολλά χρόνια πριν εφευρεθεί ο νους Αδώνιδος του Γεωργιάδου. Η ίδια μέθοδος αναφέρεται στον ίδιο τόπο στα χρόνια του Εδρισή, κάπου 17 αιώνες αργότερα.

Παραλία πέραν της Λίξου, ατενίζουσα τον Ωκεανόν. Κατέφθαναν Καρχηδόνιοι, αφήνοντας πλάκες χρυσού στην άμμο και επέστρεφαν στα πλοία των.

Αύθις οι Αφρικανοί επιθεωρούσαν τον χρυσό και έφερναν εμπορεύματα. Ήτοι λάπις λαζούλους, μπανάνας, ύφασμα καμηλότριχας, γεγλυμένα οστά ρινοκέρων, ελεφαντόδοντα και σαπφείρινα ζάρια.

Oι Καρχηδόνιοι περίμεναν στο σκαφίδι τους, ρίχνοντας κάναν πεζόβολο να φάνε κάτι. Οι ψηλοκρέμαστοι σοφοί εκτιμούσαν τα εμπορεύματα και είτε έπαιρναν το χρυσάφι, είτε πρόσθεταν ή αφαιρούσαν εμπορεύματα, ώσπου να μείνουν οι δύο πλευρές ευχαριστημένες.

Τέτοια μπερεκέτια και μπαϊράμια, μη περιμένετε στην Πόλη σήμερα. Όλων τα κινητά είναι ανοιχτά, μη και δηλώσει κάτι ο γέρο Μπάιντεν. Κάθε συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, ανεβάζει τις μετοχές του Σαμαρά ενώ εάν τσακωθούν έξαφνα, αυτό οφείλεται στο ότι οι Τουαρέγκ ζήτησαν ηλεκτροκινητές γκαμήλες και προσφέρουν δυο αβγκά Τουρκίας από αλανιάρα κοτα.