Τι είναι η πατρίδα μας;
16-01-2021

Είναι Αλγερίνοι, δικέ μου. Όχι μωρέ, Αλβανά. Το μυαλό σας και μια λίρα. Και δύο αβγκά Τουρκίας. Καταλάβατε το Πλαίσιο; Καταλάβατε ινατί κάποιος αστυνομικός κάλυψε όσο άντεχε, τα τσαμένα; Καταλάβατε γιατί δεν κυκλοφόρησε καμία φωτογραφία τους; Αφού είναι ελληνόπουλα. Ανάποδα να τα γυρίσεις, Ελλάς θα κρύβεται. Και μη σκιάζεστε, πατριώτες.

Αναμένω συνήγορο υπεράσπισης με κοχόνες του επαγγέλματος, να εξηγεί το βρωμόξυλο ως κακή επιρροή αλλοεθνών και πως ο μικρός με μια κλωτσιά όλη κι όλη προίκισε τον σταθμάρχη που ούτως ή άλλως περιφερόταν ασκόπως και μη υπηρεσιακά. Ήτοι λουφάριζε. Θα μας τα πει όλα ο συνήγορος που ξέρει ενώ όλοι εμείς, ξεράδια ξέρουμε. ’Hδη, σα να βλέπω τον μηχανισμό, όχι απλώς υπεράσπισης, αλλά κακούργας κενωνίας: χωρισμένοι γονιοί, η μάνα, πιστή στις τσιτσιλιάνικες παραδόσεις του Κορλεόνε γίνεται «μάνα κουράγιο» και μιλάει με άτομο της «Τσουσίας» (Εξουσίας κατά Άλεκ Σχινά) που βρίσκει μια τρεχαγύρευε έξοδο από την Κρίση. Eξάλλου, η αγία οικογένεια ενώθηκε, ο αστυνομικός δεν κρατήθηκε και βρέθηκε πως τα παιδούδια προσεβλήθησαν επειδή ο σταθμάρχης τους έβρισε το σπίτι. Στις εννιά του μακαρίτη. Θαρρείς και τους πλήγωσε επειδή κέρδισε στην πίττα, “το σπίτι”. Βρε θα τη βγάλουν καθαρή.

Όχι. Αυτή τη φορά δε φταίει ο Σύριζας και η επάρατος δεξιά. Φταίει η Ευρώπη που βάζει τα άψητα νουμιστεράκια να ψηφίζουν ποινές και μέτρα που επιτάσσουν οι νέοι καιροί. Βλέπετε, κάπως πληρώνεται που η Ευρώπη δεν έχει όπλα και εξοπλισμούς, παρά μόνον πουλάει σε βλαμμένους.

Σκανδιναβία και Γερμανία ενσωματώνουν την εγκληματικότητα, δική τους και των ξένων. Από τώρα σας το υπογράφω: αν ήμουν συνήγορός τους, θα προσέφευγα σε δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα τσαμένα τα εφηβάκια θα μετανοούσαν δακρυόεντα και θα φερμαριζόταν ως αρσενικές γκρέτες. Δεν προφητεύω: ακολουθώ παραλλαγή του Σεναρίου του Κιούμπρικ από το Κουρδιστό πορτοκάλι.

Βλαμένα, που θαρρείτε πως νίκη σε εκλογές σημαίνει κάτι.