Της δικαιοσύνης ήλιε (μεμονωμένα περιστατικά)
18-12-2019

Ανεχτήκαμε ένα σύστημα που άφηνε φασίστες ανενόχλητους στα Δικαστήρια να βρίζουν τη μητέρα ενός δολοφονημένου από μέλος της άθλιας οργάνωσής τους.

Το σύστημα που απέρριψε στην περίπτωση της Ηριάννας εμπειρογνωμοσύνη η οποία ορθώς αμφισβητούσε, με τεχνικά επιχειρήματα, τα αποτελέσματα των γενετικών αναλύσεων που την ενοχοποίησαν. Το σύστημα που επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ως ενοχοποιητικό στοιχείο τον κοινωνικό περίγυρο και τις σχέσεις της και το ταξίδι της στη Βαρκελώνη – καθώς είναι γνωστή πόλη για τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Το ίδιο σύστημα σήμερα προσπάθησε να αποσυνδέσει την επιρροή και ευθύνη του τοξικού, φασιστικού, αποπνικτικού κοινωνικού περίγυρου του Ρουπακιά στη δολοφονία του Φύσσα. Παρά την πιεστική παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια στα Δικαστήρια και το μίσος με το οποίο έφτυναν τη μητέρα του δολοφονημένου. Και προσπαθεί να μας πείσει ότι η παρουσία φασιστών στη δίκη του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά (προς στήριξή του ομοϊδεάτη τους) δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ενοχοποιητικό στοιχείο για την οργάνωση. Αντίθετα, το ταξίδι της Ηριάννας στη Βαρκελώνη μπορούσε.