Τα τρία φτερά
14-12-2018

1

Στη συνθήκη των Πρεσπών (1.1.4.ζ) προβλέπεται πως αν το Δεύτερο Μέρος τελειώσει τα δικά του, «το Πρώτο μέρος, χωρίς καθυστέρηση, θα κυρώσει την Συμφωνία». Εμείς είμαστε το Πρώτο Μέρος, για εκεινούς που μπορεί να μη το πιάσασι με τη μπρώτη.

Γράφει πουθενά «με πλειοψηφία 151 ψήφων;». Λέει ότι «θα κυρώσει». Μάστα. Κι αν οι Ανέλοι δεν λάβουν μέρος στην κύρωση, απέχοντας; Αν η κύρωση γίνει με το 51% των παρόντων βουλευτών, σκαλώνει κάπου;

 

2

Από την ασφάλεια του να μην πατήσουνε μερικοί στη Βουλή και να ψηφιστεί η Συμφωνία με καμιά 280κατι, σκέφτηκαν: Η Σαλονίκη είχε ωραία πιτσούνια στην Τούμπα, κάτσε να συνδυάσουμε βουνό και θάλασσα, να ανεβάσουμε λίγο το νοτοπούλι, να καταλάβουν οι βόρειες καρακαηδόνες ποιος κυβερνά. Όλο ούζο ούζο, το βαρέθηκα, φέρτε μου ένα κονιακάκι που τ΄ορέχτηκα.

 

3

Εξάλλου πήγε ο άλλος στον Μοσκοβισήν και παραπονέθηκε ότι ο Άλλος (άλλο φρούτο κι αυτός!) τον έβρισε. Και ο Μοσκοβισής δήλωσε αγανακτισμένος. Και μάλλον τον καθησύχασε «Όχι ,όχι, δεν είναι ρουφιάνεμα, να εξηγείς στον Δανειστή σου τις δυσκολίες που περνάς. Εξάλλου, τι τους έχομε τους φίλους;» «Μα, τέτοιο γκαϊντούρι, σύντροφε;» «Έχεις δίκιο συναγωνιστή Αλέκσης. Μόνο μια ερώτηξη» «Ό,τι πεις, τατά» «Είσαι σίγουρος πως θέλεις να κυβερνήσεις δυο τετραετίες, καπάκι τη μια μετά την άλλη; Αφού με την μεθεπόμενη απλή αναλογική, θα κυβερνάς μπέικα, ώσπου να βαρεθείς».

Ετικέτες: πολιτική