Τα δέντρα του Birnam πήραν δρόμο κι έρχονται, o κυρ Μακμπέθ υπνώττει
21-11-2020

Στην εποχή της ελαιοσυλλογής, τα κανάλια εθνικής εμβέλειας πήραν ένα ανέλπιστο δώρο: τους παρέχεται άθερμο σπάνιο ελαιόλαδο, που ωφελεί την υγεία τους. Οι συναφείς επιχειρήσεις των καναλιών λοιπόν φαίνονται υπερβολικά φιλοκυβερνητικές, ενώ οι καημένοι οι κυβερνώντες προσπαθούν να βάλουν τάξη στο επικοινωνιακό χάος.

Βέβαια καμιά φορά καρφώνονται, ιδίως στα ντουέτα των πρωινάδικων όπου οι γυναίκες-κομπέρ είναι στα όριά τους, καθώς την υπηρεσιακή ευθύνη «επιστροφής στην παλιά καλή διαφήμιση» έχουν αναλάβει οι άντρακλες του ΟPEN, του ΜΕGΑ και του ΣΚΑΪ, χωρίς να αποκλείω να στήσουνε και έναν ενδοσυνεταιρικό καυγά.

Πάντως, επειδή οι περισσότεροι ταηκούνοι είναι και επιχειρηματίες, δίνουν την λανθασμένη εντύπωση πως υποστηρίζουν Μητσοτάκη και υπουργάρες, ενώ αυτά είναι ψώμματα. Ο πρωθυπουργός είναι η μύτη της πυραμίδας και διαθέτει ο άνθρωπος μερικούς σέμπρους και παρτσινέβελους ολόγυρά του. Διαθέτει ένα μικρό λαπιτόπι κι όχι από εκείνα τα μεγάλα των Πάρθων που δεν του αρέσουν, περιβάλεται από στελέχη που κοιτάζουν τη δουλειά τους (δουλειά τους είναι να περιστοιχίζουν τον Αρχηγό μη και ξεφύγει καμιά στραβή) με μοναδικό αντάλλαγμα πως τους υποσχέθηκε να μη τους διώξει από το πόστο τους, παρεκτός και παραβιάσει τις δέκα εντολές.

Αυτό είναι σπάνιο πλέον, διότι με τόση πανδημία, κακή πράξη μπορείς να σκεφτείς, αλλά αποκλείεται να την εφαρμόσεις.

Κι έτσι, ο κυβερνών όμιλος, εν μέσω λαθών και αδέξιων χειρισμών, κυκλοφορεί σε φιλικό περιβάλλον, ενίοτε προκαλώντας και παρακαλώντας κανέναν της αντιπολίτευσης να ασκήσει κριτική σε θέματα όπως η αξυρισιά τους, έτσι για την αλητεία.

Το σύστριγγλο στις μέρες του πολυτεχνείου προοιωνίζεται θολούρα και ξεκατίνιασμα στες έξη του άλλου μηνού. Αλλά τα ΜΜΕ, ανάλλαγα και ασύδοτα, έφτασαν να τηλεφωνιούνται ως να παρουσιάζουν καταλλήλως θεματάκια όμοια, όπως τις Κρητικοπούλες που έρχονται Σαλονίκη επαινούμενες. Καμία διαρρύθμιση κλειστών κλινικών, του υπογείου στο Παλαί ντε Σπορ, των υπογείων περιπτέρων της Έκθεσης κανένας δεν τα θέλει. Μόνο το Βελλίδειο κυαλάρουν. Μη μπούμε και σε φαβέλες.

Θυμάμαι πριν πέντε χρόνια από τα τσαμούρια της Ειδομένης και το κωλοβάρεμα των προσφύγων και μεταναστών και ίσως ΙΣΙΣδων στα σύνορα, έβγαινε γλυκό πσομάκι (Μποστ) από τα γεύματα. Αλλά αυτά ήταν λιανοτούφεκα.

Στο μεταξύ, αν ο Σύριζας βάλει μπροστά τους πέντε μυαλωμένους του, Μέρα 25, Κινάλα και λοιποί, μπαίνουνε στις τάξεις του εφαρμοστά ― βλέπετε με τι αέρα η Ξενογιαννακοπούλου πουλάει προοδευτική λαλιά, ανώδυνη, ανεπαίσχυντη, ειρηνική.

Αλλά ο Σύριζας είναι στο ξύρισμα του γαμπρού ― ακούει πως πιθανό να κυβερνήσει και ριγούν οι στελεχάρες, τρυπώνοντας σε μιαν έκθεση Βιβλίου να τους θεωρήσουν κουλτουριάρηδες και να τους αφήσουν ήσυχους.

Κι έτσι, απομένει για την ίδια την κυβέρνηση να αυτοεπιταχθεί να τεθούν ασφυκτικές προθεσμίες, να στείλει κανένα τρένο με το κέρινο ομοίωμα του Λένιν στην Μόσχα αδελφές μου, στην Μόσχα, μια και ο Ψυχρός πόλεμος δεν επιδρά μόνον στα ρίγη του πλανήτη, αλλά κατεβαίνει μπούζι από την Γιακουτία.

Ετικέτες: ΜΜΕπολιτική