Σχόλιο για την αξία της ανάγνωσης
20-12-2019

Σε ό,τι έχετε τάξει, προσθέσατε μία τριετία και βλέπουμε. Όλο το υπόλοιπο είναι ένα διάπυρο τηλεκατευθυνόμενο ψέμμα. Συγγνώμη που σας χαλάω το ραβαΐσι, αλλά ΔΙΑΒΑΣΑ τη μελέτη. Με κάτι τέτοια κοροϊδεύαμε αγράμματα αφεντικά… Φτηνόν κειμενογράφο διάλεξαν για να νικήσουν τους χίλιους νοματαίους της Διοίκησης.

H σύσσωμη, μπατάλικη στήριξη της ιδέας να φεύγουν τα ευρήματα από την αυθεντικήν των θέσιν και να μετατρέπονται σε περίπου οράματα, είναι μια βεριτάμπλ νοοτροπία μπαγιάτηδων.

Διότι δεν είμαστε παρά μια πόλη που δεν την έζησε ο Μεγαλέξανδρος κι αυτό θα το πληρώνει ώσπου να την βουλιάξει η κλιματική αλλαγή στέλνοντας την ακτογραμμή στην Συμμαχική οδό. Άσε που δεν βρέθηκε κάτι εκκλησιαστικό να χει τη θεία φώτιση.

Επομένως, εκεί που σκότωσαν τον ρήγα Περβούνδο των Βλαχορυγχίνων οι πονεμένες γυναίκες της πόλης του δειλινού, όχι μακριά από εκεί που έρριξαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη καταής, δε μιλάμε για λιβάδια και σύνορα στον Πλαταμώνα, παρά μόνον για αίμα.

Η των ονομάτων επίσκεψις παραμένει μία άνευ λογου διαδικασία. Η πόλη που για να γλυτώσει τους Γότθους, ανέτρεψε τις προτομές του αυτοκράτορα και έδωσε τα κλειδιά της πόλης στον δέσποτα, δεν σκοπεύει να πάψει να φοβάται την εκάστοτε εξουσία.

Και αυτό θα συνεχίζεται αενάως κι όποιος έχει τα κότσια, ας χορεύει τον κότσαρην.