Σφαιρίδια
06-04-2019

Αν ο Σύριζα χάσει σημαντική βάση στήριξής του στις Ευρωεκλογές, στις εθνικές εκλογές θα την ανακτήσει. Ή θα την θεραπεύσει δραστικά. Η πρόθεση Μητσοτάκη στη Λακωνία «να κηρύξει την πανστρατιά, ώστε το μήνυμα να είναι εκκωφαντικό για να γίνουν οι ευρωεκλογές το σκαλοπάτι για τον τελικό στόχο, μία εκκωφαντική νίκη στις εθνικές εκλογές» δεν είναι, προς δυστυχίαν του, ένδειξη ταρατατζούμ, αλλά συναγερμός και πίεση των ομοϊδεατών του Σύριζα να αφήσουν τα σάπια και να συσπειρωθούν.

Η Νέα Δημοκρατία στη Λακωνία, έως την κρίση βολεύονταν με πάνω από τρεις μυριάδες ψήφων ενώ μετά, παλεύει για τις δύο. Ο Σύριζα από την αφάνεια στην περιοχή καβατζώνει μετά την κρίση σε μια ικανοποιητική γι’ αυτόν μυριάδα.Ο κύριος Μητσοτάκης κληρονόμησε μια μειωμένη, πλην πάντα εκκωφαντική υπεροχή έναντι του Σύριζα εκεί.

Η ερμηνεία αποτελεσμάτων με βάση το ποσοστό τυφλώνει τους πολιτικούς. Να μετράτε κεφάλια, και όχι επί τοις εκατόν. Αρχαία διδάγματα από την εποχή των σφαιριδίων. Μιλάμε για τόπο όπου η αποχή στο δημοψήφισμα του 2015 κόντεψε το 60%.