Συνολάκια
28-10-2017

Η εκπαίδευση διακινείται υπηρεσιακώς μέσω εγκυκλίων, και εγκύκλιοι που συνιστούν «απλήν και σοβαράν περιβολήν» υφίστανται σε εισόδους μοναστηριών, άσε που εκεί διαθέτουν  μεγάλα νούμερα φούστες με λάστιχο να κρύβουν ταις πομπαίς των οι γδυμνές.

Η Ναυπλιώτισσα παιδαγωγός, που ξένισε και επαινέθηκε με ακριβοδίκαιη κίνηση εκκρεμούς, τόσο η ίδια, όσο και πολλές προκάτοχοι αναλόγων ενδυμασιών,είναι μάλλον της αρμοδιότητας της κυρίας Καγιά και μιας τρόικας τιμητών της μόδας που ακμάζει σε ανταγωνιστικό κανάλι.

«Όπου λείπει το γκεσέμι, αρκεί μια σουβλιστή γίδα». Ήτοι «όπου δεν νομοθετεί η Βουλή, αρκεί η απομίμηση της συμπεριφοράς της».

Το βουλευτικόν σώμα, έχει κατά καιρούς δείξει τα όρια ανοχής των ματάκηδων του Έθνους, άσε που νομίζω πως είχε ξεφύγει στην αίθουσα ένα «μάνα μου εσύ»
αν και μπορεί να φύρανα και να λαθεύω.

Έχουμε ιδεί τέτοιο μποχώ, ζαρντινιέρ, αεροδιάδρομο στήθους, ανάγλυφους μηρούς και χαμόγελα σαγήνης, την ώρα που ξεκατινιάζονται πάνω σε τροπολογίες και νομοσχέδια, που οι πολίτες, παίρνοντας τις βουλεύτριες ως μέτρο, ρυθμίζουν τα της Παιδείας ενδυματολογικώς.

Εξάλλου εάν εφόρει την ίδια τρέσσα, όχι χρυσή, αλλα μπουρλωτής διπλοβελονιάς, ωσάν ρέλι σεγκουνιού σαρακατσάνικο, δεν θα την δέχονταν μήτε στα καγκέλια.

Άσε που γέλασε η κοπέλα και χαίρονταν  ο κόσμος.