Στοιχεία για τη δεκαετία του 2010 (συνέχεια)
26-05-2018

1.

 ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ. Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ 22 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης καλούμε σε Αγρυπνία για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών Αγγέλου Μητρετώδη και Δημητρίου Κούκλατζη, Δευτέρα 28 προς Τρίτη 29 Μαΐου 2018, 9.30 μ.μ. – 1.00 π.μ.

Στο τέλος της αγρυπνίας θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση  εις μνήμην του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΕ’ του ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ και των Ορθοδόξων Μαρτύρων της Αλώσεως.

Αφίσα της Ιεράς Αγρυπνίας στη Θεσσαλονίκη

 

2.

 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 19 ΜΑÏΟΥ 2018, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΤΙΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ.  «Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως το σκηνικό ήταν κατευθυνόμενο, διότι άκουγα πίσω μου τις ύβρεις από συγκεκριμένα σημεία. Υπήρχε ένας ενορχηστρωτής που κάθε τόσο έδινε συνθήματα σε άτομα να φωνάζουν βρισιές εναντίον μου. Κάποια στιγμή χτύπησε παλαμάκια και τα άτομα μαζεύτηκαν γύρω μου. Καθώς προσπαθούσαμε να διαφύγουμε κατευθυνόμενοι προς το αυτοκίνητο με χτύπησε ο πρώτος. Με κλότσησε κι έπεσα κάτω. Ο δεύτερος έβγαλε την μπλούζα του, την τύλιξε σαν κλομπ και μου επιτέθηκε. Ο τρίτος ήταν παντού, ερχόταν κι έφευγε. Πριν δυο μήνες έκανα στεντ στην καρδιά. Με χτύπησαν στον αυχένα, στην πλάτη, σχεδόν παντού…Αργότερα συνάντησα τον πρώτο στο νοσοκομείο. Αντί να ζητήσει συγγνώμη έτρεξε να διαφύγει».

Στιγμιότυπο από το λιντσάρισμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης.