Σίσυφος
22-06-2020

Συγκρατημένα ενθαρρυντικό μήνυμα μεταφέρει στην «Καθημερινή» ο υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας για τη Νότια Ευρώπη του μεγάλου γερμανικού tour operator TUI, Ευάγγελος Γεωργίου. Σημαντική αύξηση της ζήτησης για ταξίδια από τη γερμανική αγορά προς προορισμούς όπως η Ελλάδα και η Ισπανία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. «Μάχη» δίνουν Ελλάδα – Ισπανία για τους Γερμανούς τουρίστες, ο τίτλος της πρώτης είδησης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας σήμερα.

Αντιγράφω τώρα άλλη είδηση, χθεσινή: Ο ρυθμός αναπαραγωγής του κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε στο 2,88 σήμερα από 1,79 που ήταν χθες, Σάββατο, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) για τη δημόσια υγεία, ανεβάζοντας τις λοιμώξεις πάνω από το επίπεδο που απαιτείται για τον περιορισμό του ιού μακροπρόθεσμα.

Στην Ελλάδα, 180 μοιρών η στροφή του αφηγήματος. Από το Γολγοθά που ζήσαμε τις μέρες του Πάσχα φτάσαμε του Αγίου Πνεύματος στην κατάσταση ευτυχίας, το state of mind του καλοκαιριού, με τη δημόσια τηλεόραση να δίνει εντύπωση θυγατρικού του Travel Channel, αφιερωμένου εξ ολοκλήρου στη μαγεία του ελληνικού θέρους.

Γνώμη μου, ισορροπημένο αφήγημα το live your myth in Greece – αλλά με συγκεκριμένο μύθο. Του Σίσυφου. Βουνό, αλλά όχι ο Γολγοθάς. Ο πόνος της ανάβασης και η χαρά της κατάβασης και ξανά το σπρώξιμο του βράχου προς τα ψηλά.

Πάνω, κάτω και πάνω το R του ιού.

Ο Χαρδαλιάς (όχι ο Τσιόδρας, δύσκολο για τις πλάτες του δεύτερου να σηκώσουν τόσο μηδενισμό, ο Χαρδαλιάς αντέχει) διαβάζει Καμύ. Για την κάθοδο του Σίσυφου που αποδέχεται τη μοίρα του να σπρώξει το βράχο ξανά στην κορυφή: Εάν φορές η κάθοδος γίνεται με θλίψη, μπορεί επίσης γίνει με χαρά… Η απεριόριστη θλίψη είναι πολύ βαριά ώστε να την αντέξει κάποιος.