Θέλω να σας δω κατακαλόκαιρο, με 9-10 μποφόρια, να καίγεται και κανένα δασικό από τα μετρημένα που ΄χουν γλυτώσει την κλιματική αλλαγή (λέγε με τα “γμσαμε όλα”) και την ανάπτυξή σας (γμτ το σπίτι σας) και να πρέπει να κάνετε και δύο, μόνο δύο, αεροδιακομιδές από άγονη. Όχι δεν θέλω. Ουδείς θέλει.
Κράτος με φορολογία 40%, τον συγκεκριμένο αριθμό επιχειρήσεων, συν δύο σκαζμούς παράδες που έδωκε η Ένωσις (αχ πόσο πονόψυχη), μείον ένα σκαζμό παράδες που μοιράσατε εκεί που το σύμπαν ήταν υποχρεωμένο να προβάλλει δωρεάν τα σχολαστικά και ευλαβικά, κράτος που δεν είναι σε θέση σε μια έκτακτη κατάσταση ―είτε την επιβάλλει ο παγκολίνος, τα ρίχτερ, η φωτιά, ο Θεός που ΄ναι κουμουνιστής― να στηρίξει ναι για μια ολόκληρη σεζόν τους επιχειρηματίες και να βρει μαζί τους μια λογική λύση κανείς να μην νοιώσει ότι όλα τελείωσαν, π@π@ρι@ κράτος. Για όλες τις σεζόν.
Στον αντίποδα για να ξέρουμε τι λέμε επιχειρηματικότητα, αν δεν ξεκίνησε χτες, ανίκανη να συντηρήσει με όποιες μεσοβέζικες λύσεις το προσωπικό της σε μια έκτακτη κατάσταση, είτε την επιβάλλει ο ιός, ο σκατός, ο φατός ή απλώς και μόνο ο καπιταλισμός, π@π@ρι@ επιχειρηματικότητα, λέγε με “εγώ δεν έβρισκα δουλειά και είπα να γίνω αφεντικός”.
Αυτό που μετράτε κρούσματα λες και καθαρίζετε φακές 2, 1, 5, 9 τι φάση, λες και είστε καμιά κοινότητα 500 νομοταίοι και το πιστεύετε κι ότι έτσι θα μείνει ως το τέλος, με ή χωρίς τουρισμό, αυτό που στοχοποιείτε περιοχές επειδή είχαν λέει 20 κρούσματα και χέστηκε η φατμέ, οκ φταίει και η φατιμέ αλλά Θράκη, ρομά, προσφυγικά πας με το που ξεσπά η μαλακία, πας να κερδίσεις εμπιστοσύνη και να επιβάλλεις κανόνες πριν το 1ο επιβεβαιωμένο, γιατί το ξέρεις ότι ανεπιβεβαίωτο/α δε γίνεται να μην έχεις. Αλλά πού να πας και τι να πεις; Πλύντε χεράκια στις βρύσες που δεν έχετε;
Ξενοδόχοι-τουριστικά βάσει των στοιχείων τους προβλέπουν μείωση 80% άρα για ποιο τουρισμό ανοίγουν τα σύνορα με τους πάντες, όσο υπάρχουν τράνζιτ οι πάντες είναι οι πάντες και παντού. Κάποιες χώρες ήδη έχουν ενημερώσει ότι όποιος βγει εκτός και επιστρέψει έχει καραντινούλα και τις τσάρτερ για να σας μαζέψουμε αυτή τη φορά ξεχάστε τες, ήτοι 2 βδομαδούλες άδεια πεταμένες και μένετε και Λέρο έως τα Χριστούγεννα, κάτσε στη χώρα σου λέμε. Οπότε αποχαίρετα τον τουρισμό που ονειρεύεσαι, ως Αύγουστο οι χώρες αυτές ίσως είναι περισσότερες, αυτό που ουδείς μπορεί να προγραμματίσει ο,τιδήποτε είναι ικανή συνθήκη για να διακοπεύσουμε στα μπαλκόνια, τέλος Ιουνίου και πρωτόκολλο σαφή και τελειωμένο για την διαμονή δεν υπάρχει, χωρίς αυτό πολλοί δεν είναι σίγουροι αν θα ανοίξουν, επειδή δεν είναι σίγουροι τα έξω τουριστικά π@π@ρι@ πακέτα στέλνουν Ελλάδα, οι αεροπορικές κάθε βδομάδα ακυρώνουν απευθείας πτήσεις και τις κάνουν τράνζιτ μπας και μισογεμίσουν. π@π@ρι@ όλα δηλαδή, αλλά είναι βλέπεις και η Ένωσις (αχ πόσο καλή) και να θέλατε να μην ανοίξετε τις “πύλες της χώρας στον κόσμο” (ω θεμουθεμου) σιγά μην ήταν στο χεράκι σας.
Παρακολουθώ από προσωπικό ενδιαφέρον την καθημερινή ενημέρωση 5 ευρωπαϊκών χωρών από τον Μάρτιο. Ουδείς κομπάζει με συνοδευτικές των αριθμών μαλακίες “θα νικήσουμε” “αχ πόσο καλά τα κάναμε όλα”. Ακόμη και χώρες με 5 φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας που σε μία νύχτα θα μπορούσαν να ΄χαν γίνει Λομβαρδία αλλά, αναλογικά, δεν άνοιξε ρουθούνι. Ξεκαβαλικέψτε λίγο, ναι καλά ήταν έως τώρα αλλά το έως πότε δεν το ξέρει κανείς και πριν το τέρμα μόνο τρέχουμε. Με το στόμα κλειστό γιατί είναι και υποδοχέας.
Ότι η κρίση είναι και ιατρική, σας το ψιθύρισε κανείς στο κλειστό αυτί ή δε φτάσαν οι μπατονέτες, πήγαν όλες στα χιλιάδες τεστ (ωραίο γέλιο έχουν οι πέτρες). Εμβόλιο π@π@ρι@ και αν η αποτελεσματικότητα θα θυμίζει νούμερο μη αυτοδυναμίας, φάρμακο π@π@ρι@ δις σε καμιά 10ετία θα μετράμε τερατογεννέσεις από τις δοκιμές και τα πειράματα, ο που “μα προσέχτε λίγο μην χαλαρώνετε σας παρακαλούμε”. Ο που. Η Ουνέσκο περί υγείας, “μα αγαπητέ Ταγίπ μήπως να το ξανασκεφτείτε για το μνημείο;”
Δε θα ΄χα γράψει τίποτα απ΄όλα αυτά, θα είχα συνεχίσει να σιδερώνω πολύ σχολαστικά τις μασκούλες μου, αν δεν με είχε πετύχει εν μέσω ατμών, πολλών, η φωνή του Θεοχάρη: “Η γέφυρα της κανονικότητας είναι στρωμένη με σχέδιο”.
Κι εκείνη των στεναγμών με ευλαβικά γαμοσταυρίδια.