Περούκα και βεντάλια. Μήτε αυτό βρε ανίκανα μυαλά;
08-04-2021

Βαλτοί χοντράνθρωποι, ηγέτες της παρφουμαρισμένης περούκας. Η φον ντερ Λάιεν με τον Μισέλ, η κυρία που ήχασε τον λογαριασμό με τα εμβόλια και ο αμπανταούμπαντας που την συνόδευε στην Τουρκία χαμογέλασε απλώς υποτονικά βλέποντας την ντάμα του (εφ΄όσον δεν συνοδεύονταν από αυτοκράτειρα), να ρεζιλεύεται από το μουσκάρι που μόλις παραιτήθηκε από μία φιλόγυνο παγκόσμια συμφωνία, αφήνοντάς την σύξυλη προκειμένου ο από χρόνια ζόμπης Μπαχτσελής να μειώσει τους τόνους του. Διαδίδουν πως οι δύο της Ε.Ε. διαφωνούν στις αρμοδιότητες και υποβλέπουν ο ένας τον άλλον. Τι κάνει το Ευρωκοινοβούλιο; Τα κακάκια του. Οι χιλιάδες υπάλληλοι-στελέχια των διευθύνσεων, οι ακρίδες της Κομισιόν; Τίποτις.

Κανονικά, ο ψηλέκας βλέποντας πως η κυρία δεν έχει ισότιμη πολυθρόνα, γυρνάει στον μουχρίτσα και απαιτεί να έρτει πολτρόν. Έτσι και ο Αβδούλ Αζίζ γελάσει με νόημα, παίρνει την μαντάμ αγκαζέ και φεύγει, φεύγει ως πύραυλος από τους βαρβαράκους της φακής. Και το κάνει ζήτημα σοβαρό στους διπλωματικούς κύκλους.

Η Τουρκία, οφθαλμοφανώς, θα ζητήσει, αφού η Ευρώπη παίζει τον φωτεινό παντογνώστη, να στηρίξει την Αμέρικα εναντίον των Ρώσων, άσχετο αν την πουλήσει ώσπου να πεις «Γιαβάς γιαβάς».

Ραγίζεις, Ευρώπη.