Τσίπρας εντός ενυδρείου, δείχνει το πλέξιγκλας
Περιμένοντας τον Τόλη
09-09-2020

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ανασχηματισμό, λέει. Όχι της σκιώδους κυβέρνησης (αυτά είναι ξεπερασμένες καπιταλιστικές πρακτικές) αλλά των τομεαρχών του. Και με αναπληρωτές μάλιστα (μεγαλεία ο μεγάλος!) Και γιατί όχι; Τζάμπα είναι.

Φυσικά αυτές οι κινήσεις εντυπωσιασμού αφορούν αυτούς που ακόμη εντυπωσιάζονται, και έχουν στόχο το εσωτερικό του κόμματος, γιατί (όπως μας έχει διδάξει η πείρα) όταν συντελείται η μετάβαση από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κανείς δεν μένει στο πόστο του…

Έτσι λοιπόν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που (για να μην ξεχνιόμαστε) ξεκίνησε από την ομάδα του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΠΑΣΟΚ βρέθηκε να είναι η νέα τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάποια καλύτερη. Ο επίσης ΠΑΣΟΚογενής Χρήστος Σπίρτζης ανέλαβε τον τομέα Προστασίας του Πολίτη, ενώ βρέθηκε θέση για τα ΠΑΣΟΚικά assets Θεοδώρα Τζάκρη και Θάνο Μωραΐτη, και ο ΠΑΣΟΚοφιλημένος Γιάννης Ραγκούσης διορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ως κερασάκι στην τούρτα. Προφανώς και εδώ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αλέξη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάποιους καλύτερους.

Kαλά τα πρόσωπα, αλλά οι πρακτικές του ΠΑΣΟΚ; Χαίρομαι που μου κάνατε αυτήν την ερώτηση. Ο πολέμιος της οικογενειοκρατίας (και εξάδελφος του Προέδρου) Γιώργος Τσίπρας ανέλαβε αναπληρωτής στην Άμυνα, ενώ η μούσα του Προέδρου (και όλων μας, εδώ που τα λέμε) Κατερίνα Νοτοπούλου ανέλαβε το πόστο που έκανε διάσημο η Άντζελα Γκερέκου στον τομέα Τουρισμού.

Κανένας καλός δεν χάνεται, τελικά.