Οι φεγγαρολουσμένοι
11-04-2019

Aς μείνουμε στον Λουκιανό και στον Ιούλιο Βερν προσώρας. Η συνεργασία με την NASA για να μελετήσουμε την Σελήνη ως τραντελληνική συλλογική προσπάθεια, προσγειώνει τις προοπτικές και το πολύ να στείλει μια φωτοβολίδα στο στερέωμα. Ούτως ή άλλως, υπάρχουν παντού Έλληνες που τους αναδέχονται ως συνεργάτες και εταίρους, αδιαφορώντας για το διαβατήριό τους.

Θυμήθηκα τον Αθηναίο φιλόσοφο Πρόκλο, σε άχαρα για τον τόπο χρόνια, που ανακάλυψε το «θείον άπυρον», δώρημα τέλειον, την εποχή που τραβούσε ζόρια ο Αναστάσιος με τον Βιταλιανό, αρνήθηκε κάθε έπαινο και αντάλλαγμα και επέστρεψε στην Αθήνα του, ως σημειώνει ο αναξιόπιστος και αμαθής, ευκολογράφος και πολύτιμα οικείος Μαλάλας.

Μη σκιάζεστε στα σκότη και να ετοιμάζεστε για τα μέσα του παρόντος αιώνος, όταν τα καρτάλια θα πάρουν σύνταξη και τα νιάτα του σήμερα θα  νοσταλγούν τους «αγώνες της αξέχαστης δεκαετίας του δέκα» μέσα σε δάση από ακυρωμένες προτομές ηρώων.

Δεν το΄χετε με το Διάστημα. Με φαίνεται πως ευκαιρία ζητάτε μερικοί να ζήσετε τα απωθημένα σας. ‘Οπως άλλοι βλέπουν διαφημίσεις και επηρεάζονται ή πιστεύουν στο φλέγμα του Τσεκελότι.