Οι γέροντες της Σωσσάνας
01-03-2021

Ένας νευρωτικός πρωθυπουργός, μερικές ντουζίνες φερέλπιδα στελέχη, όλα αδοκίμαστα, εξαρτημένα από τις τέσσερις πράξεις της απλής αριθμητικής, όχι γκαφατζήδες αλλά άπειροι του κερατά, και λόγω πλημμύρας πεκουνίων ώστε τα ΜΜΕ να φανούν φιλοκυβερνητικά, μια καθοδική στάθμη αξιοπιστίας.

Κι όμως, αυτό το πολύγλωσσο τίποτε, θα μπουμπουνίξει εκλογές και θα τις πάρει αν δε σπάσει ο διάολος το ποδάρι του.

Κάτι είχε το νερό που έπινε στους Αχαρνής ο Σαββόπουλος, αλλά έχει εκσυγχονιστεί ο Λάμαχος και κινείται ως Ζόμπης: μπλαμπλαμπλα δημοκρατία, μπλαμπλαμπλα με εκλέξανε.

Κι αντί να το βουλώσουν και να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια που τους έπιασαν να βολεύουν μανούλες και παιδάκια από εμβόλιο, βγάζουν κάτι σαλονικιώτικες πανταχούσες επιθετικές. Βλεπεις, στην κατασκευή της φενάκης των εμβολίων δεν περιέχεται, βρε αδελφέ, μια παραγραφούλα που ορίζει ποινές όχι τιμωρίας, αλλά εξαγνισμού στους μεροκαματιάρηδες της απάτης. Θα μου ειπείς, επί Κατοχής και επιφανής εκπρόσωπος των Μητσοτάκηδων κουβαλούσε περισσότερα από ένα σεφερτασιά για να καλύπτει την πείνα του.

Όσο για τον Κουφοντίνα και τον Λιγνάδη και αυτούς που περιμένουνε ουρά, εννοώ κλίκες, επαγγελματικές ομάδες κατά τα πρότυπα του Βατικανού, η κυβέρνηση παίζει την αλύγιστη, μήπως και «εξαναγκαστεί» να ζητήσει εκλογές λογω βαθείας σχάσης ενός παράφρονος, τοξικού κοινού. Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα, ευνοούν με σχόλια ή υπονοούμενα την άποψη Κουφοντίνα, όχι επειδή τους καίει αλλά επειδή η κάπως χύμα διατύπωση του Τσίπρα μπορεί να μη προσκομίσει ψηφαλάκια στον Σύριζα, αλλά οι άλλοι «παίκτες» δεν χάνουν κάτι προσδοκώντας 15-34 ψήφους.

Η κυβέρνηση ψοφάει να μειωθεί το ποσοστό της όσο γίνεται, ώστε ακουσίως να θρέψει τον Κουφοντίνα στο ρεστοράν που επιθυμεί, ενώ οι έχοντες άλλα σεξικά χούγια, ψοφάνε για την δική τους επιφάνεια.

Έκκληση πάντως κάνω στην κάθε διάδοση που ακούτε, να τσοντάρετε δεκαπλάσια ποσότητα. Ξέρετε, αυτό που ονομάζετε μακαρίως «σεξουαλική παρενόχληση» δεν θα ξαφνιαζόμουνα αν περιείχε το 30% του ποσοστού των «αθώων» φλερτ. Αλλά εσείς πιστεύετε μόνον τα νούμερα που χωράνε σε ένα πρωτοσέλιδο.