Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου
01-02-2018

Αν κάτι πρέπει να είναι σαφές, είναι ότι τα πλήθη που κατέβηκαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και που θα κατέβουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, μπορεί να λένε ότι διαδηλώνουν ζητώντας να μην υπάρχει με οποιονδήποτε τρόπο η λέξη Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους, αλλά στην πραγματικότητα ασκούν όση περισσότερη πίεση μπορούν ώστε το γειτονικό κράτος να εξακολουθήσει να αποκαλείται από όλον τον υπόλοιπο πλανήτη σκέτο Μακεδονία.

Αν όντως η αγωνία σου είναι το πώς θα τους λένε, τότε το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις είναι να εξετάσεις σε τι πρακτικό αποτέλεσμα οδήγησε η προηγούμενη στάση της Ελλάδας.

Αν πάλι το θέμα σου δεν είναι το πώς θα τους λέει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης, αλλά πώς θα τους λες εσύ, τότε οκ, εσύ εξακολούθησε να τους λες όπως θες. Διαδήλωσε, συγκινήσου, νιώσε εθνικά υπερήφανος, νιώσε ασυμβίβαστος, δώσε τους οριστικά το σκέτο Μακεδονία, πες δεν θέλω να ονομαστούν κάτι σύνθετο, κάτι που δεν θα είναι σκέτο Μακεδονία, εγώ θέλω να τους λένε όλοι οι άλλοι Μακεδονία κι εγώ να τους λέω Σκόπια.

Δικαίωμά σου. Απλά να ξέρεις γιατί συγκινείσαι, γιατί συνεγείρεσαι, ποιες ακριβώς Θερμοπύλες φυλάς.