Μόνο ΠΑΣΟΚ
07-11-2017

Aνδρουλάκης: Πασόκος της δεκαετίας του 80 που γεννήθηκε με χρονοκαθυστέρηση. Ναφθαλίνη ή βαρβαρότητα.

Τζιώτης: Φήμες λένε ότι πριν τη λοβοτομή ήταν τόσο ζωντανό πνεύμα όσο ο Νίκολσον στη «Φωλιά του Κούκου». Στις επόμενες εκλογές της παράταξης, έχοντας περισσότερα παιχνίδια στην πλάτη του, θα είναι ακόμη καλύτερος.

Πόντας: Κόπιαρε τον Σπέισι κι αμέσως μετά έπεσαν επάνω του όλα τα δεινά της γης. Κοντράρει συνέχεια τον Γάτσιο για να αποφύγει τον υποβιβασμό μαζί με τον Τζιώτη στην Φούτμπολ Λιγκ. Φατσούλης όμως, θες να ζουζουνίσεις τα μάγουλά του.

Γάτσιος: Τον ρωτάνε για τη Χρυσή Αυγή κι απαντάει ότι δεν ξεχωρίζει ακροαριστερή και ακροδεξιά βία. Λογικά έβαλε υποψήφιος αρχηγός με κεντροαριστερά για να τον κάνουν υποψήφιο βουλευτή στη ΝΔ.

Κωνσταντινόπουλος: Αποσύρθηκε γιατί πονούσε. Λείπει πολύ. Πιο έξυπνος από τον Τζιώτη και λιγότερο δεξιός από τον Γάτσιο, καλό στέλεχος.

Μανιάτης: Επί παλιού ΠΑΣΟΚ θα ήταν Κατσιφάρας. Τώρα είναι μεγάλο κεφάλαιο της παράταξης. Έχει κάτι από αέρα φίφτις στο λουκ του και το ντύσιμό του, θα μπορούσε να παίζει τον πεθερό σε ελληνικό σίριαλ ή τον μεγάλο αδελφό που παντρεύει τις αδελφές του σε παλιά ελληνική ταινία.

Καμίνης: Η πιο στριγκιά κι αντιπαθητική φωνή της πλάσης. Σε προηγούμενη ζωή του ήταν συγκλητικός στην Ρώμη. Γενικά δεν θα τον χάλαγε να έχει σκλάβους. Αρκεί να το επέτρεπε η εποχή βέβαια. Στην εποχή μας είναι ακραιοκεντρώος.

Θεοδωράκης: Ξεκίνησε για μεγάλη αντισύριζα ελπίδα και κατέληξε να χάνει τους βουλευτές του τρεις τρεις. Του έμεινε μόνο ο Αμυράς, οπότε κατέβηκε για αρχηγός μην προλάβει να κατέβει ο Αμυράς. Ο οποίος μπορεί και να έβγαινε κιόλας.

Γεννηματά: Πήρε το ΠΑΣΟΚ από τον Βενιζέλο, άρα πόσο πιο χάλια να πήγαινε, ήταν σαν να κλέβει εκκλησία η όλη φάση. Τώρα τα βάζει με 8 άντρες. Που οι συγκεκριμένοι 8 είναι σαν να κλέβει εκκλησία πάλι. Άχρωμη αλλά πάντα με φροντισμένες χρωμοβαφές στο μαλλί. Σεξιστικό σχόλιο από τη δύναμη της συνήθειας. Κάτω η πατριαρχία. Ζήτω ο σοσιαλισμός.

Ραγκούσης: Τον ξέχασα όταν έγραφα κι ανέβασα το κείμενο. Γεγονός που συνοψίζει πόσο γερή υποψηφιότητα είναι. Η αριστερή συνείδηση της παράταξης. Που στην περίπτωση μας σημαίνει η γαπική συνείδηση της παράταξης. Γεγονός που συνοψίζει το τι είναι η κεντροαριστερά σήμερα.