Μονομαχία στον βρόντο
04-01-2021

Αφού εκφράσω άκρα ευαρέσκεια που θα έχουμε τουρισμό και εφέτο, χάρη στην δράση του υπουργού τουρισμού που «διεσώθη», ας πάμε στα ζόρικα:

Oι δύο εκπλήξεις της νέας εβδομάδας, εκτός από αυτές που σάπισαν από μακροχρόνια έκθεση είναι το δήθεν φλερτ του Γεωργάκη με τον Σύριζα και μία λίστα βιβλίων από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε κλασικές κινήσεις του Δωδεκάμερου όπως την Γεννηματά να αντιπολιτεύεται ξεχορταριάζοντας (ή εκχιονίζοντας, αναλόγως του καιρού) το ίδιο μονοπάτι που αν δεν προσέξεις, είναι εύκολα τα πολιτικά κατάγματα, τον Βαρουφάκη να ίπταται συνήθως σε άρμα ωσάν αγίου ή προφήτη, αφήνοντας στην διάνοια του Κρίτωνος Αρσένη τα τρέχοντα και τον Βελόπουλο που χάρη στην εμμονή του να πουλάει κηραλοιφές, μοιάζει περισσότερο με τον προβατοπώλη Λυσικλή, κι όχι με τον Περικλή, όπως ίσως ονειρεύεται.

Τα «μυστήρια της Κεφαλονιάς» ξέρετε τίνος, έχουν αντικατασταθεί από την «βίλλα των μυστηρίων» της Πομπήιας, όπου σώζονται τοιχογραφίες έξοχης τέχνης με κύρια εκθέματα τον «εμβολιαζόμενο» του Σκόπα, τις «χίλιες δεκαοχτώ βέργες» του Απολλιναίρ, το πολύπτυχο «στρώστε τον Μάριο στη δουλειά». Καθώς εδέησε να βγει μια δικαιολογία εκ του προχείρου που μνημονεύει αριθμούς υγειονομικών και ψέγει το ότι δεν υπάρχει «ψηφιακή βάση δεδομένων» (με τέτοιες αηδίες μας κλείνουν τα στόρια), καθώς οι σούμμες εμβολίων που περιμένουμε έως το καλοκαίρι, δεν φτάνουν με τίποτε τα εκατομμύρια εμβόλια που χρειαζόμαστε (αλλά προφανώς περιμένουμε κι άλλες εγκρίσεις άλλων εταιρειών) καταλαβαίνετε ότι δεν ξεμπερδεύουμε με κανέναν τρόπο εντός του 2021. Διότι κανέναν δεν άκουσα να συνυπολογίζει πως ο δισταγμός να εμβολιαστεί το 40% τουλάχιστον του πληθυσμού, αν πλακώσει κανένα φονικό κύμα, θα μειώσει τους ες σμικρόν γενναίους.

Δηλαδή, για να καλαβαινόμαστε, μπαίνει ο κύριος Μάριος στο γραφείο του και απορεί που δεν υπάρχει ψηφιακή λίστα εργαζομένων! Τόσο νιονιό. Κι αντί να ξεσκιστεί, με ευστροφία και δικές του διαδικασίες, ενώ συντονίζει τον εμβολιασμό, να συγχρονίσει μια σοβαρή λίστα, χρησιμοποιεί την δημόσια φρενοβλάβεια ως αξεπέραστο εμπόδιο! Βέβαια, όταν μοίραζαν λεφτάκια σε αιτούντες απ΄όλα τα Βαλκάνια στις φωτιές του 2008, κανένα πρόβλημα! Αυτό που οποιοσδήποτε καραβανάς μονιμάς του Στρατού, θα προχωρούσε στο πιτς φιτίλι, γίνεται αφορμή να παίξει τον ήρωα ο άγνωστος της διπλανής πόρτας…

Αφήνω πως καράφλιασα (κι άλλο) μαθαίνοντας πως η Ελλάδα διαθέτει κοντά 100 νοσοκομεία, άρα χρειάζεται πενήντα τετραγωνικά με δέκα εμβολιαστές στο θυρωρείο κάθε ιδρύματος, για να υπάρξουν 1018 κέντρα εμβολιασμού…

Επιπλέον, η σύγκρουση γονέων και παιδιών, που κρύβεται κάτω από την ψευδοευχή «αχ ας πάνε τα πουλάκια μου σχολείο, να μη χάνουν ώρες» και «οι υπολογιστές δεν αναπληρώνουν την καθημαγμένη φλέβα του Δάσκαλου» θα κοστίσει στη χώρα μερικές έξτρα εκατοντάδες νεκρών. Η φιλελεύθερη Ευρώπη δεν έχει τρόπο να κόψει τα πάρτι των άμυαλων. Θαρρείς και δεν υπάρχουν αθόρυβες, μη οχλούσες ηδονές και τζιβιτζιλίκια για παιδιά και εφήβους 6-16 ετών.

Οργισμένη παρεμβολή:

Είστε άχρηστοι και πλεονάζοντες, σαν αλάτι στη Νεκρά θάλασσα. Δηλαδή σε νερό που και να θέλεις να αυτοκτονήσεις, σε σηκώνει στην επιφάνεια.

Άκακα και άτσαλα ζουζούνια μοιάζετε, μαγεμένα από τη φωτιά και την τσίκνα μιας σουβλιστής γεύσης. Περιμένετε μείωση των κρουσμάτων, ξαμολώντας αστυνομίες, όταν αυτοί που ήθελαν διακοπές, τις είχαν από το Ντουμπάι σε κάθε γραφικό χωριό. Λυώνετε στις συνεδρίες «αμάν να ανοίξουν τα σχολεία» ενώ θα τα ξανακλείσετε επιλεκτικά, καθώς οι γονείς θα ξεροσταλιάζουν έξω από τις αυλές να φύγουν παρέα με τα αγγελάκια τους. Βάλατε έναν ειδικό να ξοδιάσει τον Γενάρη με εμβολιασμούς υγειονομικών, επιστρατεύοντας όλα τα νοσοκομεία της χώρας και δεν βλέπω μήτε ένα από τα 1018 σημεία εμβολιασμού. Ακούτε τυφλά τους Ευρωπαίους σε αφανείς αντιγραφές των πράξεών τους, ξεχνώντας πως σε μερικά ζητήματα, όπως στην Υγεία, δεν έχουμε τα ίδια στατιστικά. Απέναντι, σε γιατρούς και νοσηλευτές, οι συνδικάλες ξέρουν έναν ψαλμό: μόνιμοι διορισμοί και ο μπακλαβάς γωνία. Και τα Σαββατοκύριακα κυλάνε σάμπως ανεπιτήρητα, καθώς ο μονιμάς αισθάνεται φυσικό του να εργάζεται στα 5/7 του μήνα του, χώρια οι άδειες.