Μετρώντας λάθη, μόνο πάθη σε περιμένουν…
29-11-2019

Ναι, μπορεί να προχωρήσει σε εκλογές ή να δηλώνει κάθε μέρα και κάτι που μοιάζει ομοιογενές με τις εξαγγελίες του. Διότι είναι ένας βεριτάμπλ συντηρητικός πολιτικός, ακριβώς στην ηλικία της γλαυκής θύμησης.

Το ότι βρίσκεται καθημερινά είτε με τις γαλότσες βουτηγμένος ώς το γόνατο στα πλημμυρικά φαινόμενα είτε στην νεοελληνική γραφειοκρατική φρεναπάτη, μόλις κατάλαβα πως τον τρέφει, πολύ παραπάνω κι από τις βαρετές, προβλεπόμενες, ρουτινιέρικες «οραματικές» του διαθέσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπλάθεται από το τελείως ξεκούδουνο ήθος των αντιπαλων του, κι αυτοί δεν είναι μήτε η σπαστική Κινάλα, μήτε η σαστισμένη Συριζόνα. Αντίπαλοί του, θεωρηθήτωσαν οι ομογάλακτοί του και κανένας άλλος, τότε που έχτισε μια υποψηφιότητα στηριγμένη σε κερκέλια (έκφραση του Μακρυγιάννη).

Αν υποχωρήσει στον Σαμαρά, που δεν είναι απίθανο, μ΄όλο που άλλα η στροφορμή του κελεύει, θα υποχωρήσει και σε άλλους. Αν επιμείνει στα πρόσωπα της προσωπικής του ομίχλης, θα αποκτήσουμε, οι γερομπισμπίκηδες, την προεκλογική αίσθηση του 1958, ότε ο Καραμανλής αποτίναξε τα βαρίδια των βαρβάτων ΕΡΕτζήδων, που μεταβλήθηκαν σε υπασπιστές του.

Ποτέ μη ξεχνάτε, αδελφοί, πως ο δεξιός δρόμος υπήρξε μονίμως η εκβιαστική πορεία που όλοι απεύχονται αλλά όλοι περιμένουν στη στάση για εισιτήριο.