Μαμα?
24-05-2019

Την Κυριακή οι πολίτες ψηφίζουν για την εκπροσώπησή τους στο Ευρωκοινοβούλιο, όμως ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε, όπως το συνηθίζει, να δώσει άλλη ερμηνεία σε αυτή τη διαδικασία. Έχοντας ανακοινώσει ορισμένα ευνοϊκά μέτρα σε πλήρη προεκλογική περίοδο, δήλωσε σε ιδιωτικό κανάλι πως «οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι η κάλπη αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα αυτά ή εντολή ακύρωσής τους».

Έχει μια εμμονή με την ψήφο εμπιστοσύνης ο τρέχων Έλλην πρωθυπουργός. Και την πρόσφατη πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού του Παύλου Πολάκη, σε ψήφο εμπιστοσύνης την ανήγαγε, αλλοιώνοντας την ουσία και αυτής της ψηφοφορίας.

Πέραν του προφανούς ψηφοθηρικού εκβιασμού που επιχειρεί ο τρέχων, η εμμονή του να ανάγει κάθε ψηφοφορία σε ψήφο εμπιστοσύνης μάλλον παραπέμπει σε ανάγκη για διαρκή επιβεβαίωση, που προέρχεται από τα παιδικά του χρόνια. Υπό αυτή την έννοια θα πρέπει ίσως κάποια στιγμή να μιλήσουμε για τις ευθύνες της μάνας Τσίπρα και του πατέρα Τσίπρα, που ως γονείς θα έπρεπε να μεγαλώσουν ολοκληρωμένο άνθρωπο για να τον παραδώσουν στην κοινωνία.

Από τη άλλη, κάποια παιδιά αρνούνται πεισματικά να ολοκληρωθούν, ό,τι και να κάνουν οι γονείς, το σχολείο, ή η κοινωνία. Συνήθως αυτά τα παιδιά στην Ελλάδα γίνονται πολιτικοί.

Ετικέτες: Αλέξης Τσίπρας