Κύρου πεδία
29-12-2018

Σημερινές διαδόσεις και ακριτομυθίες των  σχολιαστών:

Ο Τραμπ αφαιρεί στρατό από την Συρία, δηλώνοντας πάντως από το Ιράκ “όποιος θέλει τη βοήθειά μας, να πληρώσει, κανάγιες”. Οι Τούρκοι χαίρονται, είναι ήδη μέσα στη γείτονα, αλλά αιφνίδια σύμπραξη του Άσσαντ με τους Κούρδους, αλλάζει το σκηνικό. Το Ισραήλ, όσο δεν ανακατεύεται το Ιράν, δεν εμπλέκεται παρά στα λόγια με τους Τούρκους. Κάπου υπάρχουν τα κατάλοιπα του ISIS αλλά μάλλον θα στενάξουν. Η Κύπρος καταλαβαίνει όλο και περισσότερο πως μόνο μπαίνοντας στο ΝΑΤΟ θα ξεμπλέξει με τις ΑΟΖ, ο Πούτιν ευνοεί τον Άσσαντ, για την ώρα στην άμυνα.

Ξενοφώντος Ελληνικά, 7.5.27-28:

Αυτά που συνέβησαν ήταν αντίθετα με την κοινή πεποίθηση. Συνάχτηκε όλη η Ελλάδα για να αναμετρηθεί και κανένας δεν διανοήθηκε πως, αν γινόταν μάχη, οι νικητές θα επικρατούσαν και υποτέλεια περίμενε τους νικημένους. Αλλά η Μοίρα το θέλησε ώστε και τα δύο μέρη έστησαν τρόπαιο ως νικητές, ενώ κανένας δεν εμπόδισε τον άλλον. Και ως νικητές αμφότεροι έδωσαν τους νεκρούς των άλλων και παρέλαβαν τους δικούς τους ως νικημένοι. Κι ενώ υποστήριζε το κάθε μέρος πως νίκησε, κανένας τους δεν κέρδισε περιοχή ή πόλη ή δύναμη-βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν την μάχη. Και περισσότερη ανασφάλεια και αναταραχή επικράτησε μετά την μάχη, παρά πριν από αυτήν. Εγώ πάντως έως εδώ γράφω. Ίσως κάποιος άλλος αναλάβει τα επόμενα.

Τόσο  οι σχολιαστές του σήμερα, όσο και ο Ξενοφών, δεν ξέρουν  ότι σε ένα τέρμινο, οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε ή οι Μακεδόνες θα κατέβουν στην Χαιρώνεια. Διαλέξτε εσείς δημάρχους, να ΄χετε να παίζετε.