Κανένας προφήτης δεν λέει τον γκαηφέ..
08-11-2020

Ο προγραμματισμός, της πλάκας. Οι ελπίδες πως έρχονται λευκά, άσπιλα Χριστούγεννα όπου ο τσιγκούναρος θα  δώσει μια γκινέα για να αποκτήσει γεμιστή χήνα, απλώς διαδόσεις. Ο Άγιος Βασίλης φράκαρε στο φίλτρο του κλιματιστικού και δεν υπάρχει εικοσάρης και νεότερος που να ξέρει να ανάβει τζάκι, εδώ και χρόνια. Η φήμη πως η αγορά των Χριστουγέννων θα έχει μεγάλα μπερεκέτια, ασταθής και υποβολιμαία. Εννιά άτομα επιτρέπονται ανά κηδεία και νομίζουμε πως σωθήκαμε αν αφήσουν είκοσι;

Ποτέ δεν περίμενα να προκύψει Τσίπρας να κολυμπάει σαν χέλι στον βάλτο των βατράχων -σίγουρα άλλαξε κειμενογράφο. Αυτό που γίνεται στον μπηγκ μπράδα, κάνει κάθε τζιχαντιστή, αθώο παιχνιδιάρη. Η κρατική τηλεόραση απέκτησε στελέχη που φιλοσοφούν δημοσίως με προσωπικά γνωμικά. Ένα κοριτσάκι με αρβιλάκια, μαστ του φθίνοντος 60, συνυπάρχει με υψηλό στέλεχος του ΕΟΤ στα καλά καθούμενα, σε μια εκπομπή που θέλει μπάτσες για να γλυτώσει την λιγοθυμιά.

Και μόνον η υποψία πως η κυβερνητική ελπίδα περιορίζεται στο ανύπαρκτο πεδίο πως «η αγορά θα συνέλθει» παραπέμπει στα γεγονότα του πρώτου γενικού απαγορευτικού, όταν ένας ηλίθιος σκέφτηκε πως τώρα που κανει ζέστη, θα έρθουν ξένοι λαχανάδες να κάνουν την κυρία στον τουρισμό της φαιδρής πλάκας.

Ανασχηματιστείτε, επειγόντως, γατάκια και βίδρες του νεοελληνικού τίποτε. Στελέχια είστε, μάλλον ξαφνιασμένα που δεν σας πήραμε με τα σάπια της λαϊκής, δήθεν «ειδικοί» και τάχα «εξπέρ από τα Λίντλ». Στον τελβέ του καφέ βρήκατε βρώμη -μήτε ως καφετζήδες δεν τα κααφέρνετε. Είναι φοβερο με τι ψέμματα κοροϊδεύετε τον εαυτό σας! Κι ούτε μια παραίτηση, ούτε ένα σιχτίρι, μήτε ένα τηλεφώνημα απόλυσης! Ούτε εκλέκτορες του Τραμπ να ήσασταν.

Και καλύτερα, δουλέψτε με παπατζήδες και παράνομα ενοικιαζόμενα, πουλώντας ηλιοβασιλέματα στους πόλους της Γής.