Θυμάσαι;
27-09-2017

H google μας πληροφορεί  μέσω του google doodle ότι έγινε 19 και είναι λίγο σοκαριστικό να σκεφτείς ότι δυο δεκαετίες πριν ζούσαμε ακόμη σε έναν κόσμο αγκουγκλάριστο ή μάλλον μη γκουγκλίσιμο, μη δυνάμενο να γκουγκληθεί.

Μπορεί η google να αναπτύχθηκε και να γιγαντώθηκε εις βάρος της μνήμης μας, μπορεί το τμήμα του εγκεφάλου μας που έπρεπε να θυμάται πράγματα, σταδιακά να αδρανοποιείται, γνωρίζοντας ότι όλα μπορούν να βρεθούν ανά πάσα on line στιγμή, μπορεί η google να συγκεντρώνει και να συγκεντρώνεται για σένα, επιτρέποντάς σου να αφαιρείσαι, να περισπάσαι, να χάνεσαι, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα on line στιγμή μπορεί να ξαναβρεθείς, μπορεί να ισχύουν αυτά, μπορεί και όχι, αυτά είναι απλά θεωρίες και το μόνο αναμφισβήτητο δεδομένο είναι ότι η γκουγκλίσιμη ζωή είναι απείρως φιλικότερη στον χρήστη από την προκάτοχό της, τη ζωή της διασκορπισμένης εδώ κι εκεί πληροφορίας.

Όχι πια. Όλα είναι εδώ και πολύ καιρό μαζεμένα εδώ. Δοκίμασε να ζήσεις χωρίς ψαχτήρι. Δεν γίνεται. Ή μάλλον ψέματα: γκουγκλάρισε να δεις αν γίνεται.