η θάλασσα κρασί και τα βουνά μεζέδες
08-04-2019

Ο ήχος της πανηγυρικής εκδήλωσης στο Γαλάτσι για μια νέα προοδευτική συμμαχία το περασμένο Σάββατο, 6 του μήνα, κάλυψε τη σιγή ιχθύος και τη βουβαμάρα με την οποία κατατέθηκαν εκ νέου στη Βουλή, την προηγούμενη μέρα, ρυθμίσεις για τον αιγιαλό, καμουφλαρισμένες στο νομοσχέδιο που κυρώνει την ένταξη της χώρας στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών. Με το νομοσχέδιο αυτό νομιμοποιούνται παρανομίες και σε παράκτια ζώνη και σε θάλασσα.

Με το νομοσχέδιο το Υπουργείο Οικονομικών θα μπορέσει να φροντίσει την τακτοποίηση υφιστάμενων δημόσιων και ιδιωτικών αυθαιρεσιών. Θα μπορεί επίσης να προβαίνει σε συνεχείς ανάλογες τακτοποιήσεις και σε παραχωρήσεις για έρευνες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το 2014 η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεσηκωθεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό. Το 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη να θυσιάσει σιωπηρά το φυσικό περιβάλλον της χώρας. Την ώρα που βροντοφωνάζει για τη σωτηρία της ελληνικής κεντροαριστεράς, η οποία φιλοδοξεί να δώσει και παγκόσμιο παράδειγμα.

Το 2014 είχε ξεσηκωθεί κόσμος μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2019 χορεύουν αγορές και πετάνε γαϊδούρια.