Εικονογράφηση από το άρθρο του inside story
Εντιτόριαλ
23-11-2018

Το inside story δημοσίευσε μια έρευνα του Θοδωρή Χονδρόγιαννου με τίτλο «Μία έρευνα για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ» με στοιχεία, ονόματα και διαδικτυακές διευθύνσεις, καταγράφοντας κάποια πράγματα που ήταν γενικώς γνωστά και κάποια που ήταν άγνωστα. Στο κείμενο υπήρξαν και ορισμένες αστοχίες και ανακρίβειες, οι οποίες ανασκευάστηκαν μετά από διαμαρτυρία των θιγομένων, οι περισσότεροι των οποίων επιθυμούσαν να διεκρινιστεί ότι δεν πληρώνονται για την φιλοσυριζαϊκή τους προπαγάνδα, αλλά το κάνουν αυτοβούλως, από άδολη ιδεολογία.

Υπήρξαν και άλλες αντιδράσεις, από πρόσωπα και προσωπεία που δεν αναφέρονταν ονομαστικά στο άρθρο, με επιχειρηματολογία που μάλλον ενισχύει τη θέση της έρευνας.

Ιδαίτερη μνεία οφείλουμε στην περίπτωση του Δημήτρη Κανελλόπουλου, ο οποίος δεν είναι τρολ και ειδικεύεται στο να μας δείχνει τη συριζαϊκή άποψη για τη ζωή και τα πράγματα και να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα των δημοσιογράφων που δεν δουλεύουν (όπως αυτός) στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τη μόνη εφημερίδα έχει την ορθή άποψη για τα πάντα και που δεν κάνει ποτέ λάθος.

Ο κ. Κανελλόπουλος, σε ανάρτησή του στο e-tetRadio, παραδέχεται ότι η αρχική έρευνα του φάνηκε ενδιαφέρουσα, αλλά στη συνέχεια την χαρακτήρισε γελοία και για τα σκουπίδια, επειδή το δεύτερο μέρος της έρευνας, για τα τρολ της Νέας Δημοκρατίας, δεν ήταν ήταν στο ύψος της πρώτης ― και τότε μόνον κατάλαβε «την πολιτική στόχευση, όσο και την προχειρότητα».

Για κάθε ανεξάρτητο αναγνώστη, αλλά και για το inside story, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη επιβεβαίωση των πραγματικών στοιχείων της έρευνας.