Το «Άσε με να κάνω λάθος» είναι του Σαμαράκη κι αυτό;
Εντιτόριαλ
11-08-2019

Στο «Έθνος της Κυριακής» (το μόνο που απέμεινε), δυσκολεύονται να βρουν ειδήσεις. Έτσι η εφημερίδα στη ρουμπρίκα «Πολιτική» έχει ένα δισέλιδο ρεπορτάζ (σσ.18-19), το οποίο υπογράφει η Βάσω Ασμανίδου, με τίτλο «ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ… ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ», υπέρτιτλο «ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ» και υπότιτλο «Ποια βιβλία θα πάρουν στις αποσκευές τους έξι Ελληνίδες πολιτικοί και ποιο είδος μουσικής τις ταξιδεύει».

Αν λοιπόν θέλατε να μάθετε τα καλοκαιρινά πνευματικά εφόδια της Δόμνας Μιχαηλίδου, Νόνης Δούνια, Έφης Αχτσιόγλου, Νάντιας Γιαννακοπούλου, Κατερίνας Νοτοπούλου ή Μαρίας Απατζίδη, θα πρέπει να αγοράσετε την εφημερίδα, γιατί δεν βρήκα το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα ώστε να παραπέμψω (αν και ανέβηκε το φωτορεπορτάζ από τις πρώτες βουτιές Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη στην Κρήτη).

Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου ακούει Κραουνάκη και μας πληροφορεί επί λέξει: «Ωριμάζω με τα βιβλία. Ονειρεύομαι, ταξιδεύω. Μαθαίνω από τον λόγο, τη γνώση και την προβολή των αισθημάτων, τη σκέψη, την ελευθερία, τη ζωή που κρύβουν και τη ζωή που μας ανακινούν», και τονίζει ότι θα διαβάσει το μυθιστόρημα του Αντώνη Σαμαράκη «Το Λάθος».

Αυτό είναι μάλλον το τελευταίο ανέμελο καλοκαίρι της. Του χρόνου θα έχει έρθει η σειρά της Κατερίνας Γώγου, και θα ακούει Τρύπες.

Μη νομίζετε όμως ότι το «Έθνος» συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη είναι το μόνο που δυσκολεύεται να κλείσει σελίδες Αυγουστιάτικα. Τα σαββατιάτικα «Παραπολιτικά» συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη δημοσιεύουν στη ρουμπρίκα «ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» δισέλιδη συνέντευξη (σσ. 40-41) της πολιτικού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη, με τίτλο «Έχω σκεφτεί να υιοθετήσω παιδί» και δήλωση στον υπότιτλο «Δεν είμαι κατά του γάμου. Απλώς δεν προέκυψε». (Και αυτή η συνέντευξη δεν υπάρχει ακόμη στην οικεία ιστοσελίδα.)

Τώρα, αν εσείς σκεφτήκατε ότι θα μπορούσε η Ξενογιαννακοπούλου να υιοθετήσει τη Νοτοπούλου, έχω να πω ότι έχετε διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ.