Θεατρικό ανεβασμένο από ομάδα τροτσκιστών, 1972.
Εισοδιστές
04-12-2017

Την κυρία Μποφίλιου θεωρώ συνεπή οπαδό του Ολολυγμού, μιας σχολής τραγουδιού που εγκαινίασε με το «Φιλαράκι» η κυρία Βόσσου και συνέχισε η κυρία Τσαλιγοπούλου. Δικαίωμά της να εκφράζεται όπως επιθυμεί, υποχρέωσή μου να την αποδελτιώνω ορθά. Εντούτοις, πρόσφατες δηλώσεις της, καθόλου ξεκούδουνες, και μάλλον βιωματικές, δημιούργησαν κλίμα σατιρικής ευφορίας. Η γυναίκα είπε πως αν και κατά βάση τροτσκίστρια, ψηφίζει ΚΚΕ.

Δεν με παραξένεψε καθόλου! Στην περιφέρεια της Τρότσκας, του Κεντριστικού χώρου, των τεταρτοδιεθνιστών, έως κάποιες άλλες περιοχές, υπήρχε η γραμμή «αν αισθάνεστε ορφανοί, χωρίς συμμάχους και στερημένοι συμμαχιών, εισοδιστείτε!» Αυτό και έπρατταν οι ολιγομελείς νεανικές ομάδες μας, που ακολουθούσαν αυτά τα ρεύματα στις απαρχές της δεκαετίας του 70. Τότε που δεν ξέραμε παρά από διαδόσεις τον Πάμπλο, τους ποσαδιστές και τους λεγόμενους «τροτσκιστές του Χήλυ» για τους οποίους διέδιδαν πως ήταν τακίμια με την Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Και οι μεν Παμπλικοί διαφήμιζαν εντέλει το ΠΑΣΟΚ, ως εκβλάστημα του μεσοπολεμικού Ανδρέα, οι ποσαδιστές τους εξωγήινους και οι του Tζέρυ Χήλυ, τουλάχιστον η γκρούπα της Σαλονίκης, ήταν ορκισμένοι Συριζαίοι πολλά χρόνια πριν τον Σύριζα. Νομίζω ακόμη είναι.

Ως κούταβος (και όχι κούτβης) της άφατης και άρρητης νεότητας, ομολογώ πως  από εκείνα τα βιώματα κληρονόμησα έναν γενικό φόβο προς τις αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Διότι και υποψήφιος μοναχός υπήρξα, και αποκρυφιστής όσο πατάει η γάτα, και μυστικά βιώματα αναζήτησα και λέγω, εάν μου ζητηθεί, και το φελτζάνι.