«Διερμηνεύεται δὲ ὁ Θαμμοὺζ ὁ Ἄδωνις»
07-12-2020

Ότι τα συμβούλια των «ειδικών» κοντεύουν να απαντήσουν στο ερώτημα «τι είναι Θεός, τι μη Θεός και τι το ανάμεσό τους» δεν είναι μυστικό. Ειδικά στα εμβόλια και στις εκτιμήσεις τους, μόνον με γνώμες επισήμων στην Γαλλία του Πεταίν μπορούν να συνυπάρξουν.

Το παραπρωθυπουργικό σύστημα που δέχεται τον Άδωνι, δεν ξέρω τι καπνό φουμάρει, ως υποστηρικτή της πιάτσας και εμπειρικό φιλόσοφο της πτωχευμένης Σχολής της Αντιόχειας. Ο άνθρωπος «εξ επόψεως της αγοράς και της κλινοπάλης ήντινα δέχεται» διαπρυσίως υποστηρίζει πως όλα τα επαγγέλματα και οι δεξιότητες πρέπει να ανοίξουν. Αλλά μετά, ως πονηράντζα, δηλώνει πως άλλου ευθύνη είναι όλα αυτά.

Η ακροδεξιά και μαύρη πτέρυγα κατά καιρούς είναι ένα πασπαρτού που κανένα προς ώρας κόμμα που ισορροπεί στην τσίτα με ευαίσθητα ποσοστά, δεν περιφρονεί. Ο πατέρας Μητσοτάκης έδειξε πως είναι γνώστης και χειριστής τέτοιων υποθέσεων από τον καιρό της δεκαετίας του 70, ότε φλέρταρε με βασιλικές ακοές.

Αλλά ο γιός στα χρόνια της επιλογής αρχηγού της Ν.Δ. δεν δίστασε να γδύσει τον καρατζαφερισμό από τα πουλαίν του αμή και να προσεγγίσει τον φαινομενικά αδιάφορο και ουδέτερο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας που κερδίζει πόντους στην κοινωνία των μπαγιάτηδων.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι, νομίζω, πλήρως ενημερωμένος για την φυτεία με τα αγγούρια που του ετοιμάζουν, εκτός κι αν θεωρεί πως ο βορράς του ανήκει και ξέχασε πως ο Άδωνις εκ Χλερηνών ορέων και πεδίων προέρχεται.