Δημοκρατία δεν
16-10-2017

Δημοκρατία δεν (θα έπρεπε να) είναι το πολίτευμα που πορεύεται με τη λογική συντήρησης εσωτερικών εχθρών, κατασκευής εσωτερικών εχθρών και διαρκούς αναπαραγωγής νέων εσωτερικών εχθρών.

Δημοκρατία δεν (θα έπρεπε να) είναι το πολίτευμα που κάνει επίδειξη ισχύος, επίδειξη τσαμπουκά, επίδειξη βίας, επίδειξη καταστολής, επίδειξη ισοπεδωτικών τιμωριών, επίδειξη έλλειψης ανθρωπιάς και έλλειψης αντιστοίχισης με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Δημοκρατία δεν (θα έπρεπε να) είναι το πολίτευμα που για κάθε Ηριάννα που κρατά φυλακισμένη επειδή κάποτε ακούμπησε ή δεν ακούμπησε ένα όπλο, συνειδητά ή μη επιδιώκει, βάζοντας την μπότα της στον λαιμό της, να φτιάξει δέκα νέους ανθρώπους που θα θελήσουν να πιάσουν όπλο και να στοχεύσουν με το όπλο.

Δημοκρατία δεν (θα έπρεπε να) είναι το πολίτευμα που πριμοδοτεί την κατά μέτωπο σύγκρουση, τον αποκλεισμό, την περιχαράκωση, το εμείς και εσείς, το εμείς θα σας λιώσουμε με τους νόμους μας, τους δικαστές μας, τους νομοθέτες μας, τους μπάτσους μας, τα ΜΜΕ μας, την έννομη τάξη μας.

Δημοκρατία δεν (θα έπρεπε να) είναι τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες αποφάσεις για την Ηριάννα, δημοκρατία δεν (θα έπρεπε να) είναι τόσο η παλιότερη ψήφιση όσο και η τωρινή διατήρηση και μη κατάργηση των εξοντωτικών διατάξεων του τρομονόμου.