Δημιουργικός Μπαϊντενισμός
25-04-2021

Mήτε Κορέα, μήτε Πιουριφόι, μήτε Σπίρο Άγκνιου. Ο Μπάιντεν, με μία μελετημένη επωδό, έφερε εκνευρισμό στον «Μέγα Τούρκο». Έτσι τον αποκαλούσε ένας βενετσιάνος αυτόπτης, περί το 1470, όταν τον ακολουθούσε στα κυνήγια και στις επισκέψεις του.

Η προσεγμένη άποψη

Ήταν επωδός μελετημένη, διότι φαινόταν αυστηρή και αυταρχική, ενώ δεν ήταν. Απλώς οι Τούρκοι προποιούνται τους θιγμένους, ανκαι το τοπωνύμιο «Κωνσταντινούπολη» το χρησιμοποιούσαν κι αυτοί έως το 1930, οπότε το άλλαξαν λογω Κεμάλ. Επίσης τους έρμους τους Αρμένηδες, και πολλούς Ρωμιούς και πλήθος Νεστοριανών αλλόφυλων που επίσης κατέσφαξαν, τους ρήμαξαν ομοφωνούντες με την δράκα των στρατόκαυλων στρατηγών που τους ήρθαν πακέτο από τον Γερμανό Κάιζερ. Η συνέργεια Νεοτούρκων και Τεντέσκων (Γερμανών ιταλιστί) που ήταν μέλι-γάλα από τον καιρό του Λώρενς, για να σας προσανατολίσω, έφερε τον σιδηρόδρομο Βερολίνου-Βαγδάτης και πλήθος δεινών στον αραβικό κόσμο, κόσμο όπου οι περιλάλητες «συνοριακές γραμμές Άλλενμπι» έμοιαζαν γρατζουνιές.

Το κείμενο Μπάιντεν, συντεταγμένο από διπλωμάτες που έχουν μακρά εμπειρία χειρισμού ραβασακίων προς την ζοφερή Μεσόγειο (από τότε που βούλιαζαν Βερβερίνους πειρατές) ήταν υποδειγματικά «ιστορικίζουσα»: δεν κατηγορείται τίποτε και κανένας μετά τον Κεμάλ, άρα και ο Ερτοάν. Η κυβερνώσα εμποροπανήγυρις που γλυστράει σαν τον Σίσυφο, καθώς αποτελεί πολιτική εξέλιξη ενός νεοχαλιφισμού, δεν είχε σχέση με τους Αρμένηδες και τη μοίρα τους. Απέκτησε σχέση μετά την συμμαχία των Αζέρων για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Και έγινε ενοχλητική για τους Αμερικάνσκι όταν η Συρία γινόταν τρυπητό κεφαλοτύρι από την «συνεργασία» Ρώσων με την Τουρκαλερί. Που ξέχασαν ότι το Κομπάνι, από τα επίκεντρα της διαμάχης, χρωστάει το όνομα στην λέξη «Κόμπανι». Οι Άγγλοι κυβερνούν, ακόμη και ντιπ άοπλοι.

Λαϊκίστικη, κοντόθωρη αντίδραση

Οι τρειστέσσερις που κυβερνάνε την γειτόνισσα χώρα, φυσικά έχουν μπροστά τους ολίγους μήνες αντίδρασης, αλλαγής κυβέρνησης ή άλλου ατυχήματος, και ρισκάρουν να ακολουθήσει ανεξαρτησία των Κούρδων και απώλεια των Τουρκοσυριακών συνόρων, αφού δεν έδειξαν να καταλαβαίνουν πως ο Μπάιντεν έρριχνε «μούσμουλα στο ρούφο» (ρεμπετιστί: σκάγια στο ταβάνι) με την γενοκτονία. Kαι δεν χρειάζεται να ψελλίζετε «ιστορικά παραδείγματα», ειδικά εσείς. Σε όλα σχεδόν τα κράτη ισχύει το ανέκδοτο όπου δυο παιδάκια ανταλλάσσουν παληκαρισμούς από απέναντι μπαλκόνια: «εμείς έχουμε αυτοκίνητο, εσείς δεν έχετε!» δηλώνει ο γιος του εύπορου. «Εμείς έχουμε κρυμμένο θείο, εσείς δεν έχετε» δηλώνει ο γιος του αντιστασιακού.

Τι ήθελε και θέλει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ;

Επιστροφή των S-400, παραίτηση από αντι-ισραηλινά καρφιά, απομάκρυνση από φιλοδυτικούς Άραβες, Τούρκοι μπάστακες εναντίον Σιιτών, κυρίως Ιρανών, ψυχρότης έναντι ρωσικών εναγκαλισμών, ώστε να ευκολυνθεί η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, αυτά περίπου θέλουν οι νέοι Αμερικάνοι κυβερνήτες, ενώ η Ελλάς, Κύπρος και το Αιγαίο θα παζαρεύονται αφειδώς εν μέσω δακρύων φιλίας, έως ότου απομακρυνθεί με ενεργούς απορρυπαντικούς κόκκους πάσα φιλορωσική βροχούλα τόσο στην αεροπλανοφόρο νήσο έως την συνταξιοδότηση των δικαστών του Κλίντον εις τας Αθήνας.

Επίσης ο Πάιατ να απλώσει την επιρροή του στα Βαλκάνια που σαλεύουν, επωχούμενος επί τύπων Φάντομ, η Βουλγαρία να σοβαρευτεί δια της Αστερόεσσας, τα υπόλοιπα Βαλκάνια να συνεχίσουν ό,τι κάνουν, δηλαδή να τα ξύνουν, ώστε η επικείμενη «ουδετεροποίηση» επαρχιών της Ουκρανίας να πιέσει τους Ρώσους να ξεχάσουν την Τουρκία. Το τι πλήρωσαν οι Ρώσοι εισβάλοντας το Αφγανιστάν, ακόμη πληρώνεται. Το νέο δόγμα θέλει την ανατολική Μεσόγειο και όλη τη Μαύρη Θάλασσα, Νατοϊκές, και την απαρχή πολέμων κατατριβής της Δύσης με τους ασσασίνους του Γέρου του Βουνού περί την Κασπία.

Οι ξύλινες απόψεις, έχουν διάδοση…

Ο Πρόεδρός σας δεν διστάζει στιγμή να προβάλει επετείους οθωμανικών νικών αδιανόητες, όταν επί τρεις (και βάλε) αιώνες τους υποστήριζαν οι Γάλλοι με τον στόλο και τα φουσάτα τους.

Το ότι οι οπαδοί της «Γαλάζιας Πατρίδας» (έτσι αποκαλούν την «Κόκκινη Μηλιά») απαντούν στον Μπάιντεν όχι ως έμπειροι πολιτικοί ηγέτες, αλλά ως απόμαχοι συνταξιούχοι καθηγητές πανεπιστημίου, προιωνίζεται πως το δάπεδο εφ΄ων ερείδονται θα τους πέσει σούμπιτο, καθώς κάποιος πριόνισε τα μαδέρια, ενώ από την δική μας πλευρά, αξημέρωτα, ακούω σε ελληνόφωνο παρακάναλο έναν καθηγητή-δογματιστή να μας καθησυχάζει, διότι οι Αρμεναίοι δεν είναι παρά μονοφυσίτες, αντιΧαλκηδονιακοί και αιρετικά καντίποτε, πως πιστεύουν οι κανάγιες πως η ανθρωπίνη φύσις του γλυκυτάτου Ιησού απερροφήθη από την θείαν αυτού καταγωγήν, άρα δεν τρέχει θεολογικώς και τίποτε σπουδαίο!