Γράμμα από το Μέτωπο.
06-02-2018

H Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά τυποποιείται, και τυποποιείται όταν στα μετόπισθεν υπάρχει κινούσα Χείρ «συμμάχων».

Η Εθνική Άμυνα της Τριανδρίας και ο Διχασμός, η αναζήτηση κεντρογενών βαστάζων που θα πρωθυπουργεύουν στον Εμφύλιο, έρχεται και ολοκληρώνεται με την ομόθυμη επιχείρηση της σημερινής κυβέρνησης να ολοκληρώσει την φάση «κλείσιμο του ρήγματος και επίθεση».

Ό,τι βρίσκεται στην αντιπολίτευση δοκιμάζεται σκληρά, με αποκλειστική ευθύνη των αντιπολιτευομένων. Βρίσκουν και κάνουν με λίγα λόγια.

Συλλαλητήρια, μακεδονικό, νοβάρτις ( πρώτη ακίδα στον αχινό σκανδάλων ή «σκανδάλων»), αποθάρρυνση δεξιού Μετώπου, κλιμακούμενη υπομονετικά, νέφος υποσχέσεων εκτόνωσης της οικονομικής κρίσης που ακυρώνει όποιο πρόγραμμα αντιπολιτευτικό, η λέξη «φασίστας» και «εθνομηδενιστής», τραυλό παιχνίδι στα χείλη παντελώς ασχέτων ρητόρων και υποκινητών.

Οι ενεργούντες κυβερνητικοί, είναι άπαντες πρωτοεμφανιζόμενοι γραφειοκράτες με  ειδική εξάρτυση ρητορικής που δεν απαντά σε ερωτήματα, αλλά στρώνει ναρκοπέδια όπου οι νάρκες είναι δεμένες με αφανές σύρμα.

Μία πατάνε οι αντίπαλοι, όλο το χωράφι παίρνει φωτιά.

Ακόμη και πιθανοί εμποδιστές του μέλλοντος της κυβέρνησης, βραχυκυκλώνονται αμέσως, διότι με κοτζαμπάσηδες και ταμπούρια δεν παίζεται ο στρατός του Ιμπραήμ.

Κατεβαίνω τώρα στο χαράκωμα, όπου το αμπρί μου, μάλλον θα αντέξει, παρεκτός και ρίξουνε αέριο της μουστάρδας.