Γνωμικά και διαπιστώσεις
04-03-2020
  1. Κοροναϊός δεν ξέρω, αλλά Στεμμαϊό είχαμε στη δεκαετία του ’50, ότε οι Άνακτες έδιδαν βιβλιάρια προικοδοτήσεως απόρων κορασίδων και ότε η Άνασσα Φρειδερίκα δεχόταν υπόκλιση και χειραψίες στη γωνία όπου αργότερα διατηρούσε καφετέρια ο Κουτούδης, μία κυρία επι των τιμών, της έβαζε πράσινο οινόπνευμα στην απαλάμη και ενίβετο. Άρα η σχετική επιστήμη βραδυπορεί, καθ’ όσον και μετά 60 βάλε έτη, παρομοίως νιβόμεθα.
  2. Όλο και πιο πολύ πιστεύω πως η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, παρεκτός και βλέπεις ΜΕGA.
  3. Οι παρόντες κυβερνητικοί, να ασκηθούν σε σιλάνς και να μη κατηγορούν τον Σύριζα και τον αρχηγό του πως σιωπά. Όταν είσαι στο χωράφι όλη μέρα και μαζεύεις πρώιμα λαχανικά από το αριστερό στρατόπεδο, δε μιλάς. Μαζεύεις. Ούτως ή άλλως, η χώρα θα γαλανίζει αβέρτα εντός μηνών. Μόνον η Ομόνοια θα βελτιώσει την ζωή των Ελλήνων, αλλά πιθανότερο είναι η κυρία Γεννηματά να κατσαρώσει το χτένισμά της.
  4. Η τακτική Μητσοτάκη απέχει από την Εθναρχία, μερικά κιλά, μελό αίσθηση οικογενειακής ορφάνιας και διαπίστωση πως η Δεξιά είναι πολύ πιο διασπασμένη οργανικά από την Αριστερά. Τριεψιλίτες υπέταξε ο Χίτλερ με το Άνσλους της Αυστρίας. Το άχτι των ναζιστών έναντι των τριεψιλιτών, μόνον με το άγχος των κομμουνιστών με τους αρχειομαρξιστάς. Πελάγη χωρίζουν τους εθνικιστάς από τους χαλυβδοκράνους, ενώ οι ποσαδισταί δεν χωνεύουν τους αστροναύτας.
  5. Έβρος, νησιά, Μπορίσοφ, Επισκέψεις Ευρωπαίων και άλλα χαριτωμένα. Όλα τείνουν να σχηματίσουν την λέξη «Συρία» καθώς χαζεύεις από ελικόπτερο.
  6. Για τους περίεργους, η Τουρκία αφου καβάτζωσε από τον μεσοπόλεμο την Αντιόχεια επί του Ορόντου ποταμού, επιζητά να περάσει ροζ κορδέλα περιτυλίγματος δώρου στα νότια σύνορά της, πλάτους δεκατεσσάρων ρωμαϊκών μιλίων, για να μοιράσει οικόπεδα σε εδικούς της πρόσφυγγες υπό την επιτήρηση παλαιμάχων του ΙSIS, διότι δεν θέλει τους δικούς της Κούρδους να τους ενώσει με τους εκ Σουρίας και Ιράκας Κούρδους. Κι άμα σας φύγει η περιέργεια, δεν πρόκειται να καταλήξετε κάπου. Εξάλλου η κατάσβεση της περιεργειας είναι προνόμιο των νηπίων, διότι τους πετάς μια σοκοφρέτα και σβέννυτα.
  7. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανάθεμά με κι αν κατάλαβαν ινατί αυτός ο συμπαθής σπασμωδικός τους έδειχνε άδεια χωράφια κι ένα ποτάμι, αλλά ευτυχώς το Σινούκ ήταν επενδεδυμένο με καπιτονέ σωσίτριχον και σκέφτηκαν πως δεν θα χτυπήσουν κατά λάθος την γκλάβαν και έβλεπαν σιωπηλοί το τοπίον.
  8. Καταλήγω πως ο Μητσοτάκης, αντί να περιμένει την αντίπαλή του Δεξιά να ξανατακιμιάσει με τον Τσίπραν, προτίμησε να τους προσλάβει ο ίδιος.
  9. «Ο Έβρος είναι όρθιος» ηκούσθη εν Αλεξανδρουπόλει ο πρωθυπουργός. Βαθέως μας προβλημάτισε, παρότι με παρέπεμπε σε ΕΡΕτζήδικο σύνθημα – παρασύνθημα και τράβηξα στα άκρα τον ενδιαφέροντα χαρακτηρισμό: αν ο Έβρος είναι όρθιος, ταυτόν συμβαίνει με τον Νείλο, τον Μισισίππη, τον Νέστο και τον Γαλικό, ενώ ξαπλωμένοι είναι ο Πηνειός, ο Ιαξάρτης, ο Αμαζόνιος, ο Δούναβις, ο Ρουβίκων, ο Μαίανδρος.