Γιατί διαφημίζουμε το G5 ενώ επικοινωνούμε με ταμ-ταμ;
27-12-2020

Ως άτομο με κάμποσα υποκείμενα νοσήματα, από τότε που άκουσα πως  εγκρίνονται εμβόλια, έστησα αυτί παντόφλα για να δω πότε θα έρθει η σειρά μου. Και αυτό που συνάντησα, ήταν ενα σπασμένο τηλέφωνο από ειδήσεις, ανακοινώσεις, ακόμη και οδηγίες που αλληλογροθοκοπούνταν σε ένα ρινγκ με γλυστερό καναβάτσο.

Στην αρχή άρχισε να βγαίνει στο κοινό ο Κικίλιας, ένα νέο παιδί που αποδείχτηκε πως δεν πιάνει χαρτωσιά μπροστά στον Ξανθό και τους επιθετικούς δημοσιογράφους. Μπορεί κάποτε να κατακτήσει το άθλημα, αλλά δυσαρεστείται μετά μορφασμών, όταν τον κοντράρουν, που σημαίνει πως ίσως του ταίριαζε θέση γενικού γραμματέα, άντε και υφυπουργού. Για τους άλλους κυβερνητικούς, θου Κύριε, συρματόπλεγμα τω στοματί μου.

Για το εμβόλιο τώρα. Ορίστηκε πως θα διανεμηθεί ανάλογα με τον πληθυσμό, θα ξεκινήσει ταυτόχρονα στις 27, και πως έρχονται και άλλα πεντέξη στο μέλλον. Η κυβέρνηση δήλωσε πως το σύστημα Υγείας είναι υπερφορτωμένο με υποχρεώσεις (χωρίς ν΄ακουστεί κιχ για έναν «γόη» Αρκουμανέα) και ο πρωθυπουργός προτιμούσε άνθρωπο από την ψηφιακή διακυβέρνηση. Ταυτόχρονα, βγήκε μια οδηγία, εξαγγέλοντας 1018 τμήματα εμβολιασμού. Κυκλοφόρησαν επίσης αριθμοί πτήσεων ανα την Ευρώπη που θα μοίραζαν εμβόλια. Έδειξαν και ένα δωματιάκι επιπλωμένο ως σάλα υποδοχής, ως τάχατε ένα από τα 1018 κέντρα εμβολιασμού. Αλλά οι επίσημοι που θα εμβολιαστούν θα πάνε σε νοσοκομείο. Θα μου πεις πως αυτά έχει η ταξική συμπεριφορά. Πάντως εμείς στο σπίτι στείλαμε κατά τις οδηγίες SMS και ακόμη περιμένουμε κάποια επιβεβαίωση.

Βγαίνουν στη φόρα έξι εταιρείες που θα διαθέσουν εμβόλια και στην Ελλάδα τα περισσότερα θα μας δώσει με 7 κάτι εκατομμύρια η φτηνή εκδοχή της Οξφόρδης. Αλλά 30 εκατομμύρια τεμάχια καπάρωσε η Γερμανία, γράφοντας στα ούμπαλα την αναλογικότητα.

Υπεύθυνος ψηφιακής πολιτικής δεν βγήκε, αλλά μία ερίτιμος κυρία συνταξιούχος, που ήταν ιατρός. Και ένας γενικός γραμματέας, ειδικός στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Βγήκαν και κάτι κατάλογοι με φάσεις Α, Β, Γ και στα μισά του έτους θα έχουμε αποτελέσματα.

Απ΄όσο βλέπω, μάλλον κατά το Πάσχα θα εμβολιαστώ και βλέπουμε. Είναι οι εταιρείες που έχουν να μοιράσουν στην Οικουμένη, οπότε για τους πτωχομπινέδες αραίωσαν τα τάματα και τις παραδόσεις.

Καθήσαμε λοιπόν και περιμέναμε τα αερόπλανα που θα κατέφθαναν. Στην άγια νύχτα την Χριστουγεννιάτικη ήρθαν σε Ιταλία, Σερβία, Σαλονίκη και Ατίνα όχι αερόπλανα αλλά κάτι σαν προχώ-μποχώ Ντατσουνοειδή ανωτάτης τεχνολογίας φίσκα στο εμβόλιο. Πόσες ώρες έκαμαν, τι ψύξη και λοιπά, μούγκα. Πάντως, οι επιτελικοί εγκέφαλοι σκέφτηκαν πως μόνο με ντατσουνιέρες χάιτεκ υπάρχει περίπτωση να τα κλέψουν οι απειλούντες, ανκαι μπορεί να ήταν ράδιο αρβύλα. Αυτά είναι τα έπεα πτερόεντα και τα υπόλοιπα θα βρίσκονται στην Μαχαμπαράτα και σε Ουπανισάδες.

Όλα έγιναν για την κυρία Ούρσουλα που είναι μάνα και κυρά, διότι τα βανάκια έφεραν γενικώς δέκα χιλιάδες τεμάχια που επαρκούν για δειγματοληπτική ή συμβολική μπήχτρα. Ας σημειώσω πως αν ήξερα πως τα βανάκια είχαν έναν οδηγό, που έβγαζε και τα πάνελα και έσουρνε κάτι παγοκούτες για τα τα λάβουν τα καρακόλια, πως όλα έμοιαζαν με εικόνες ιχθυόσκαλας, μόνο που εκεί ήταν άφθονος ο τριμμένος πάγος.

Ο Χαρδαλιάς, τι ήθελε; Παρομοίως ο Κοντοζαμάνης. Δεν ξέρω, μήτε ξέρετε. Κατάλαβα πάντως πως έστειλαν δείγμα επί δείγματος και πως η δίψα για επικοινωνιακή επιτυχία διαρρέει όχι μόνον τους δικούς μας, αλλά και την κεντρική διοίκηση της Ένωσης. Οι ντάνες με τα εμβόλια, έμοιαζαν με κουτιά πίτσας, καθώς τα ντάνιαζε μία του νοσοκομειακού τμήματος.

Η ένστασή μου δεν βρίσκεται στην ζαλιστική εναλλαγή αποφάσεων και λύσεων, ανθρώπων και καθηκόντων που αλλάζουν ιλλιγγιωδώς. Μάλιστα δεν αποκλείω το ενδεχόμενο, κάποιος επαγγελματίας ηλίθιος που αγνοώ, να απευθύνθηκε στις πρωθυπουργικές ακοές υποστηρίζοντας πως το να δείχνεις μέρος της καθημερινότητας, της καθημερινής λάτρας του πρωθυπουργού, τον ανεβάζει στα μάτια του καθημερινού ανθρώπου. Ουδέν ανακριβέστερον! Αφήστε αυτό το κενό εγκεφαλικής ουσίας να το χαρεί ο γουαναμπής διάδοχός σας, που νομίζω πως νομίζει ότι είναι ο  Άδωνις του Αδώνιδος, ήτοι Γεωργιάδης.

Ο κόσμος θέλει από κάθε διοίκησή του στακάτες, μονόμπατες αποφάσεις που δεν τον πλήττουν προσωπικά. Δεν χρειάζεται μυστικοπάθεια, αλλά η αλλαγή και η επεξεργασία του σχεδιασμού σας, προκαλεί εκνευρισμό και αστάθεια. Να είστε όσο δίγνωμος θέλετε, αλλά για τα φυλλοκάρδια σας. Αλλιώς, εάν ο Βελόπουλος φωτιστεί και εγκαταλείψει με το μαχαίρι «την ώρα των προϊόντων» και συνεχίσει το στύλ του, θα σας κόψει ένα κότσι με ευκολία.