Γενεά άπιστος και διεστραμένη
03-01-2021

Ο Νοστράδαμος προλέγει «χειρότερο 2021». Απαντώ: παπάρες. Δεν έχετε διαβάσει Νοστράδαμο, δεν ξέρετε καν το ύφος του. Ο άνθρωπος τήρησε τον απαρέγκλιτο νόμο της μαντικής – να παρουσιάζεται ως βεβαιότητα. Όταν θρηνεί πως στο 45ο παράλληλο θα υπάρξει κόλαση και τα βώδια ποντάρουν στη Νέα Υόρκη, παραλείποντας καμιά εκατοστή πόλεις που πέφτουν στον 45ο παράλληλο παγκοσμίως, ανήκει στη ομάδα αυτών που πίστευαν τους αυριανιστές, τους δογματικούς ψεκασμένου και προσφάτως τον Στέφανο Χίο.

Άλλο. Ένας «ειδικός» στο ΟΠΕΝ με προέλευση «ΗΠΑ» προτείνει «να αρχίσουμε μια έρευνα πειραματική, εξετάζοντας δείγματα εμβολιασμένων ανά τρεις εβδομάδες και ανά τρεις μήνες, ώστε η επιστήμη να κατοχυρωθεί επιστημονικά». Δηλαδή, φτου μαναμ κι απ΄την αρχή! Μη σαστίζετε, όθεν, ακούγοντας έναν «σοφό» να βγάζει από το έρκος των οδόντων του, μακαρόνια με κιμά. Μπορεί να δέχτηκε ευγενές τηλεφώνημα εξερευνητών της «αλήθειας» που δεν συμπίπτει με τις ορέξεις τους.

Τρίτο. Φαίνεται πως σε αρκετές από τις επτά εταιρείες που προτείνουν εμβόλια, υπάρχουν ως συντελεστές Έλληνες ή ελληνίζοντες. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως έχουμε μυαλό ξουράφι (με αστερίσκο ανησυχίας ποιους και ποιες ψηφίζουν αυτοί οι χειριστές στομωμένης φαλτσέτας…) αλλά μπορεί και να σημαίνει ότι μας δουλεύουν οι γνωστοί στην υφήλιο γκρέκοι μασκαράδες, πρώτοι στη ατιμία, όπως ένας ήρωας Στατήρης στου Θεοτόκη τον «Καραβέλα».

Κατά την γνώμη μου, οι πολλές εταιρείες σημαίνουν, νομοτελειακά ότι ένα γεματούτσικο ποσοστό τους κολυμπάει στην απατεωνία ή το φλου. Eπιπλέον επιβεβαιώνει, όχι κάτι ψεκασμένο, αλλά σαφή ταραχή και λάθος εκτίμηση τόσο του Μπουρλά, όσο και του ζεύγους των Τούρκων για τους οποίους γράφτηκε βλακωδώς πως «έγιναν κάτοχοι 20 δις σε ένα βράδυ», ταΐζοντας σανό τους Άσχετους. Απλώς η εταιρεία του έχει αξία σήμερα, 20 δις. Έτσι και την πουλήσουν με εμφιλοχωρούσα γκρίνια και γκίνια, θα τιμάται μισό λεκ η μετοχή. Και πολλά λέω.

Τα yes but και τα δήθεν έγκριτα σούξου μούξου οφείλονται σε βλακώδη λοτζίστικς, σε υπερτίμηση των μεγεθών μιας παραγωγής, σε μη τιμολογημένη εκτίμηση των μεταφορικών, σε λάθος προθεσμίες. Το σενάριο ξανάγινε στην αμερικάνικη αγορά ακινήτων πριν 12 χρόνια: αμελείς νάνοι με δημιουργικές ιδέες, εξαπατούν γεροταηκούνους που επιθυμούν αποχώρηση με γιγάντιες συντάξεις. Πουλάν με ευκολίες σε φτωχομπινέδες και ασφαλίζουν τις χασούρες έναντι ανυποστάτων κεφαλαίων.

Εν ολίγοις, ω λαοί, ψωνίσαμε από σβέρκο.

Αν οι ευνοημένες εταιρείες δεν την βγάλουν καθαρή, τα κράτη θα ανακαλύψουν πως υπάρχει και δημόσιο λογιστικό και δικαστές, θα πλακωθούν στο μαραφέτι της Οξφόρδης, όσο-όσο, ενώ στην απελπισιά τους θα συμφωνήσουν με καμιά ρώσικη μαφία να πουλήσει φτηνά του «Σπούτνικ» ή το κινέζικο, αναλαμβάνοντας να αλλάξουν γλώσσα, λογότυπα και ίσως μορφή ένεσης στα δικά τους προϊόντα.

Ήδη η εταιρία της καρδιας μας ονόματι Pfizer, έβγαλε προιόν στην διεθνή αγορά, προκαταβάλοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει ανταγωνιστής με τις προδιαγραφές της. Ζητά μείον 70 βαθμούς Κελσίου για διατήρηση, παραδίδει γρήγορα αλλά πολύ μικρές ποσότητες, ελπίζοντας πως με μια «μπροστάντζα» να μαλακώσει την αγωνία των κυβερνήσεων και στέλνοντας την μαζική παραγωγή (αυτή που μόνον στην Ελλάδα βάζει τους «ειδικούς» να πιστεύουν πως έχουν στο χέρι δύο εκατομμύρια δόσεις τον μήνα (άρα ολοκλήρωση των εμβολιασμών στο τέλος του θέρους 2021) οπότε ο Θεοχάρης ονειρεύεται να πλακώνουν πλήθος βραβευμένων νησιών μας στην αγορά, και άλλοι υπουργοί να οδηγούνται σε προς ακύρωσιν προβλέψεις. Φυσικά, χωρίς τα προαναγγελθέντα 1018 σημεία εμβολιασμού και με τα νοσοκομεία να κάνουν την δουλειά που τάχτηκαν, ήδη θα περάσει ένας Γενάρης που μετά κόπου θα εμβολιάσει έναν αισθητά μικρότερο αριθμό.

Η Ευρώπη παράγει πρωτίστως «θεσμούς και γραφειοκρατία». Όχι μόνον δεν θα πάει μπροστά, αλλά θα αρχίσουνε τα όργανα του Κουντουριώτη «καθιστώ την κίνησιν του Αβέρωφ ανεξάρτητον» και η γηραιά Ήπειρος δεν είναι σε θέση μήτε να προτείνει ενιαία φορολογία, μία Δικαιοσύνη του ενός Κώδικα και κατάργηση της δήθεν δημοκρατικής «εν σειρά ηγεσίας». Τα εμβόλια θα γίνουν παράδειγμα συντονισμού προς γενική ασφυξία του συστήματος.

Ετικέτες: Covid-19εμβόλια