Η γνωστή αλυσίδα ταχυφαγείων αναρωτιέται: #Έμπαινες; [ΒΙΝΤΕΟ]
05-02-2018

Η διαφήμιση της γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων θέλοντας να προσελκύσει το νεανικό κοινό  στο καταπραϋντικο φαγητό της φτιάχνει μία ρεκλάμα με ποπ στοιχεία βγαλμένη από έναν κόσμο με ροζ σύννεφα και μονόκερους. Μόνο που η βία η οποία προτρέπει να ασκήσουν οι νεαροί παρακολουθώντας την είναι απόλυτα αληθινή.

Η «παιδικότητα» της  διαφήμισης  μέσω των πιο ιν φίλτρα του Instagram σχολιάζει  την αντίδραση σε ζήτηματα όπως το μπούλινγκ ή την παράνομη στάθμευση σε ράμπες πεζοδρομιών σαν χορός σε βίντεο κλιπ. Τα ρόπαλα βγαίνουν, το άτιντιουτ και το ύφος ενός τουλάχιστον εκνευρισμένου εφήβου με τον στιλίστα και τον καιρό μαζί του επιβραβεύβονται. Απόλυτα θεμιτά και δίκαια όλα στον μοδάτο και επιφανειακό μας κόσμο.

Μία ομάδα επιθετικών κοριτσιών πάνε να σπάσουν με ρόπαλα το αμάξι ενός κρετίνου παραβάτη, ένα κορίτσι μπαίνει  νευριασμένο σε ένα μουσείο. Τα  δύο αυτά σενάρια  του σποτ  προάγουν έναν επιθετικό τρόπο αντίδρασης ξεκάθαρα. Βγάλε τα φωτορυθικά, τα σούπερ ντιζαϊνάτα ρούχα, τα φούξια ματ κραγιόν και σου μένει αγνή βία.

Κάπου εκεί υπάρχει η ισότητα των φύλων… «Αγόρια και κορίτσια, σπάστε, κάντε τα ζώα σας αιμοβόρα με εντελώς ισοδύναμο τρόπο.Μπορείτε είστε ίσοι.»

Σου δίνει και λίγη αγάπη στη μέση για να μπερδευτείς και έχεις φτιάξει την τέλεια διαφήμιση. Ωραία η κουλτούρα σας.

Όταν μία διαφήμιση σιγοντάρει την βία, την επιθετική αντίδραση, η αισθητική των διαφημίσεων του Jumbo και τα σχετικά μηνύματά τους δεν πιάνουν τον πάτο του συγκεκριμένου σποτ.