Αθώα περιστέρια να της φιλούν τα χέρια
30-08-2018

*Στην Ελλάδα πια θα θεωρούμε πως με σεξ κέρδισε εκπομπή μόνο η Μαρί Κωνσταντάτου. Και αυτό νόμιμα για να μην σας χαλάσει τα ήθη και τα έθιμα – με κουμπάρο, παπά ή δήμαρχο και νυφικό ή στενό κορσάζ σαν της Μαντόνα. Παρούσα δεν ήμουν. Και τι εκπομπή! Τον «Μαϊκ τον Φασολάκη». Δηλαδή αν ήταν παράνομο το σεξ αυτό, μία σειρά έστω χρονικής διάρκειας «Λάμψη» Φώσκολου θα το κέρδιζε.

Περί Νοτοπούλου το ανάγνωσμα τώρα μιας και η επικαιρότητα με την ελπιδοφόρα χρήση του facebook και του twitter αναβάθμισαν το λιντσάρισμα και το μετέτρεψαν σε γνώμη και την αγένεια σε ειλικρίνεια.

Δεν είμαστε εμπαθείς αν βλέπουμε ρεαλιστικά τις καταστάσεις. Κακοπροαίρετος γίνεσαι και σεξιστής αν το πρώτο που εικάζεις σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπως η υπουργοποίηση της νέας ηλικιακά υφυπουργού Νοτοπούλου είναι ότι το σεξ και μόνο λειτούργησε για να την ανέλιξη την επαγγελματική την πολυπόθητη.

Το σεξ θα υπάρχει πάντα ως παράγοντας ανέλιξης. Μην κοροϊδευόμαστε (ξανά), γιατί είναι γελοίο (ξανά). Το κάνουν και γυναίκες. Το κάνουν και άντρες. Ίσως πιο συχνά γυναίκες επειδή ακόμα πιο πολλοί άντρες βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας. Και η εξουσία είναι αφροδισιακό για τους δεν, οι μεν πάντως το χρησιμοποιούν ανεξάντλητα. Σίγουρα υπάρχουν θέσεις που έχουν καλυφθεί με αυτόν τον τρόπο.

Και πάλι είναι άσχετος παράγοντας με το να πάρεις μια θέση η οποία χρειάζεται προσόντα. Για μια θεσούλα στο δημόσιο, ΟΚ. Αλλά για να έχεις μια θέση με υποχρεώσεις και επιταγές μορφωτικές και ανάλογη προσωπικότητα και κριτική σκέψη είναι άλλο ευαγγέλιο. Ούτε η Σπυροπούλου δεν μπόρεσε να κρατήσει εκπομπή μόνο με το σεξ. Φανταστείτε μια θέση απαιτητική.

Για τις κατηγορίες προς τη Νοτοπούλου: Αυτά συνήθως τα λένε κάτι θείτσες που έχουν χαστουκιστεί από την πατριαρχία και κάτι μπαρμπάδες που φαντασιώνονται να αγγίξουν αλλά δεν μπορούν γιατί δεν είναι ωραίοι τύποι. Και οι δύο κατηγορίες είναι υπάνθρωποι.

Σεξ ανάμεσα σε εργαζόμενους θα υπάρχει πάντα. Υφιστάμενους με προϊστάμενους μαζί και χώρια και κάθετες και οριζόντιες διακλαδώσεις. Είναι οι γνωστές οι έρευνες για το ερωτικό στοιχείο στα περιβάλλοντα εργασίας και πως αυτό λειτουργεί. Μπαίνεις σε τράπεζες και όλοι είναι παντρεμένοι μεταξύ τους, ας πούμε.

Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς βασίζουν τη ζωή τους ολόκληρη μόνο στη σεξουαλικότητα, αλλά αυτό δεν νομίζω πως μπορεί να λειτουργεί επ αόριστον. Αν δεν το δουλέψει κάποιος τον εαυτό του γενικώς, δεν δείξει τις ικανότητες του, θα ανέλθει μόνο ευκαιριακά.

Οπότε για μένα δεν χρειάζεται ούτε σεμνοτυφία τύπου «ξέρουμε τι ταλέντο είχε και πήρε την θέση!» ούτε αγιοποίηση. Άνθρωποι είμαστε και ξέρουμε καλά πως μπορεί το σεξ και δη το πρόστυχο καλό σεξ να χειραγωγήσει συνειδήσεις. Τα ηθικού τα αφήνω στην Ξενογιαννακοπούλου που είναι τρελή παιχτούρα και με ΠΑΣΟΚ και με ΣΥΡΙΖΑ και δεν σας χάλασε.

 

*Υ.Γ. Η Μαρί τον αγάπησε τον Μίνωα. Όλα τα άλλα είναι φήμες. Φυσικά το χρησιμοποίησα μήπως και διαβάσετε το υπόλοιπο το σχετικό εφεύρημα.

**Y.Γ. Μακάρι να είχαμε πολιτικούς που είχαν δουλέψει ως καθαριστές στον δήμο, αλλά πολύ φοβάμαι πως μόνο ο μισθός έμπαινε μηνιαία μαζί με τα ένσημα και το χειρότερο είναι ότι την θέση αυτή θα την χρειαζόταν ένας άλλος άνθρωπος για να ζήσει την οικογένεια του.
Μακάρι επίσης να έβγαιναν σκάνδαλα/ ομορφιές/ ιστορίες για το τζάκι και για τους άνδρες νέους υπουργούς, γιατί πολιτική και αγνή καρδιά με καθαρά χέρια δύσκολο το βλέπω.
Αν συνεχίσω, θα καταλήξω σαν σε τραγούδι του Πλιάτσικα δεύτερη φωνή.